Olurlular Akdağ Şenliklerinde Buluştu

Erzurum'un Olur ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Akdağ Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

  Erzurum ' un Olur ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Akdağ Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu . Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen festivalin ilk gününde tertiplenen bal , festival , civil peynir , buzağı yarışmaları ilginç görüntüler oluşturdu .
Erzurum ' un Olur ilçesinde geleneksel olarak yapılan Akdağ şenlikleri bu yılda yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce gurbetçiyi bir araya getirdi . Festival nedeniyle ilçeye gelen yaklaşık 5 bin kişi 3 gün süren festivalde gönüllerince eğleniyor , hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorlar .
İlçe meydanında başlayan festivalin ilk gününde düzenlenen törende konuşan olur Belediye Başkanı Rüstem Polat , geleneksel olarak düzenlenen Akdağ festivalinde gurbetteki Olurluları bir araya getirme imkanı bulduklarını belirterek , festivalin kapsamının her yıl biraz daha genişletilerek sürdürüldüğünü bildirdi .
Festival kapsamında daha sonra karnavas pekmezi , dut pekmezi , bal , civil peynir ve buzağı yarışmaları düzenlendi . İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendislerinin jüri olarak görev yaptığı yarışmada pekmezde Nigari pala , Balda Fehmi yıldırım , Civil Peynirde Sevilay Özer , Buzağı da ise Özkan Yıldırım birinci oldular . Dereceye giren çiftçilere para ödüle verildi .
Yarışma sonrası katılımcılar Halk Eğitim Merkezi ' nce düzenlenen sergiye gezdiler Sergide Karnavas bezinden yapılan ürünler ve yöresel yiyecekler sergilendi .
3 gün sürecek olan fesitvalde ayrıca Gazi Üniversitesi Dil Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Doç . Dr . Ali Yakıcı tarafından " Türk dili " konulu bir konferans düzenlendi . Olur Belediyesi Düğün Salonu ' nda gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi . Festivalde akşam ise TRT sanatçıları Sevtap Arzuman Akbaş ve Günay Şimşek tarafından konser verildi . Gece düzenlenen havai fişek gösterileri ile sona erdi . Festival Akdağ ' da düzenlenecek karakucak güreşleri ile devam ediyor .