Kılıçdaroğlu: Kavgaya Yer Yok Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Parti içinde kavgaya yer yok, parti huzur içinde iktidara koşacak.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , ' Parti içinde kavgaya yer yok , parti huzur içinde iktidara koşacak . Temel hedefimiz bu ' dedi .
Kılıçdaroğlu , Trabzon ve Giresun gezilerinden dönüşünde , Esenboğa Havalimanı ' nda gazetecilerin sorularını yanıtladı .
Gezilerde gördüğü ilginin kendisini son derece memnun ettiğini belirten Kılıçdaroğlu , ortaya çıkan tablonun , ' Türkiye ' nin demokrasiye özlem duyduğu , baskı rejiminden kurtulmak istediği ve yoksulluğun Türkiye ' nin kaderi olmaktan çıkması gerektiği ' isteğini gösterdiği yorumunda bulundu .
Gazetecilerin , Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için ' davet bekliyor gibi bir ifade kullandı . Siz kendisine böyle bir davet götürecek misiniz ' sorusuna Kılıçdaroğlu , ' Sayın Büyükerşen ' i aramızda görmek bizi çok mutlu eder . Kendisiyle konuşacağım ' dedi .
Bir başka soru üzerine de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ' in kendisine yönelik sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu , bu tür eleştirilere yanıt vermenin doğru olmadığını ifade ederek , ' kendisine özgü , kendisine yakışan bir ifade kullandı ' diye konuştu .
Kılıçdaroğlu , eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ' ın bugün gazetelerde yer alan sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de henüz bu değerlendirmeleri okumadığını belirterek , ' Ama şunu söyleyeyim , parti içinde kavgaya yer yok , parti huzur içinde iktidara koşacak . Temel hedefimiz bu ' dedi .
Kılıçdaroğlu , sınır bölgesine yaptığı gezinin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine de şunları söyledi :
' Askerlerin morali iyi ama gördüğüm tablodan çıkardığım sonuç şu ; terör olgusunu sona erdirmek sadece askerlerin görevi değil . Siyasilere bu konuda çok büyük görevler düşüyor . İktidar bu konuda üzerine düşeni yapmıyor . Terörle mücadele kararlılık ister , azim ister , tutarlılık ister , iç ve dış politikalarda tutarlılık ister . Bu tablonun Türkiye ' de olmadığını gördüm . Doğudan Ankara daha farklı görünüyor . '
Kılıçdaroğlu , ' Sayın Başbakan ile görüşmeniz olabilir mi ' sorusunu da ' Ona karar verecek olan Sayın Başbakan ' dedi . Gazetecilerin , ' Başbakan ' ın bu hafta sizi davet edeceği söyleniyor . Gidecek misiniz ' sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu , ' Sayın Başbakan ' a bir bakalım önce , ne söyleyecek . Tatilden bir dönsün ' ifadesini kullandı .
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ' nun havalimanından ayrılmasından kısa süre sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Antalya ' dan Ankara ' ya geldi . Baykal , gazetecilerin sorularına , ' Söylenecek her şeyi söyledik . Yeni bir durum yok ' yanıtını verdi .
04 . 07 . 2010 13 : 47 : 17