Kılıçdaroğlu Baykal'a destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı' dedi.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , " Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede . Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı " dedi . Kılıçdaroğlu , Trabzon ' daki sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Zorlu Grand Otel ' de yaklaşık 1 , 5 saat süren basına kapalı toplantı yaptı .

Kılıçdaroğlu , Deniz Baykal ' ın bugün basında yer alan , " Yola çıktığınız arkadaşlarınıza ihanet etmeyeniz " yönündeki açıklamasını nasıl yorumladığının sorulması üzerine de " Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede . Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı " dedi .

CHP lideri Kılıçdaroğlu , Baykal ' ın bu sözleriyle kimi kastettiğinin sorulmasına ise " Bunu Sayın Baykal ' a soracaksınız " karşılığını verdi .

İsrail ' in gemi baskını

Kılıçdaroğlu , bir gazetecinin , ABD Başkanı Barack Obama ' nın , " Gazze ' ye insani yardım malzemesi götüren gemilere ilişkin yaşanan olaylarla ilgili BM ' nin açacağı soruşturmanın Türkiye ' nin aleyhine olabileceği " yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade etmesi üzerine , " Şu anda hiçbir şey söylemem mümkün değil , ama CHP olayın tümüyle aydınlatılması için Meclis araştırma önergesi verdi . Önerge , kabul edilmedi . Komisyon kurulsaydı , orada çoğunlukla AKP milletvekilleri olacaktı . Ama AKP milletvekilleri , bizim teklif ettiğimiz araştırma önergesinin reddi yönünde oy kullandı ve bu gerçekleşemedi . Dolayısıyla pek çok karanlık nokta var bu olayda . Tabii ABD Sayın Başkanı ' nın hangi gerekçelerle bunu ifade ettiğini benim yorumlamam söz konusu değil " dedi .

Kılıçdaroğlu ' na otel çıkışında bazı kişiler tarafından sevgi gösterisinde bulunuldu .

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , daha sonra beraberindeki genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle birlikte tarifeli uçakla Ankara ' ya hareket etti .


CNN Türk