Hangisi Kral - Afrika2010

Almanya ile Arjantin “erken final”de kozlarını paylaşıyor

 

Almanya ile Arjantin “erken final”de kozlarını paylaşıyor

Dünya Kupası’nın iki favorisi Panzerler ile Tangocular 17 . 00’de yarı final mücadelesi verecek . Gözler , yıldızı parlayan Mesut Özil ile bekleneni veremeyen Messi’de olacak

Dünya Kupası çeyrek finali turnuvanın favori iki ülkesini karşı karşıya getirecek . Saat 17 . 00’deki dev randevunun sonunda Almanya veya Arjantinden biri evine dönecek . Arjantinde eksik oyuncu bulunmazken , Panzerler’de Cacau sakatlığı nedeniyle forma giymeyecek .

2006’NIN RÖVANŞI OLACAK

2006 Dünya Kupası çeyrek finalinde de karşı karşıya gelen iki devin mücadelesi 1-1 bitmiş ama penaltılarla 4-2 kazanan Panzerler olmuştu . Bir bakıma bugünkü maç rövanş niteliği taşıyor . Favori iki takım daha önce 18 kez karşılaştı . Panzerler 6 kez gülerken , Tangocular 8 kez kazanmayı bildi . 4 müsabaka da berabere bitti .

MESSİ Mİ , MESUT ÖZİL Mİ?

Turnuvanın en parlak ismi Türk asıllı futbolcu Mesut Özil , Almanlar’ın bugünkü sınavda en büyük kozu olacak . Mesut , kupada 4 maçta 1 gol atarken , 2 kez de asist yaptı . Turnuvada bekleneni veremeyen Lionel Messi , ise rakip ağları sarsamazken , 4 asist yaptı . Ancak Maradona , Messi’den bugünkü maçta patlama yapmasını bekliyor .

Mesut büyük oynuyor : Messi’yi yeneceğim!

Dünya Kupası’nda Almanya ile yıldızı parlayan Mesut Özil , bugünkü maça Messi’ye üstünlük kurmak için çıkacağını söyledi . Özil , “Messi’yi yenmek istiyorum . O , Arjantin’in en iyi futbolcusu , ben de kendimi onunla birebir kıyaslama imkanı bulacağım . Çünkü bana da takımda ‘Messi’ diyorlar . Kesinlikle kazanan biz olacağız . Kökenimiz , Gana , Türk , Polonya ve Brezilya da olsa , kendimizi Alman gibi hissediyoruz . Almanya için tutkuyla oynuyoruz . Zidane gibi olmak istiyorum . Maradona hep kazanmayı isteyen biri . Ama bugün o sevinemeyecek . Her maçtan önce Kur’an okurum . Kupa sonrası babaannemin mezarını ziyaret için Türkiye’ye gideceğim” dedi . Bu arada Türk yıldız , The Sun Gazetesi’ne “Premjer Lig çok çekici geliyor . United ve ya Chelsea’da oynamak istiyorum” dedi .

“İKİ GOLÜM VAR”

Arjantin’in suskun yıldızı Messi , ülke basınına “Almanlar’ı bana bırakın . 2 gol atıp takımımı yarı finale taşıyacağım” dedi .



Star Gazete