Çürüyen dişi çektirme dönemi bitiyor

Fransız bilim insanları, diş çürüklerinin tedavisinde yeni bir dönemin kapısını araladı. Yeni yöntem, dolgu ve kanal tedavisini rafa kaldıracak. Yeni yöntem sayesinde, çürüyen diş kendini tedavi edip iyileşmiş olacak.

Çürüyen dişi çektirme dönemi bitiyor
  Fransız bilim adamları , diş ç ; ü ; rü ; klerinin tedavisinde ç ; ığır aç ; abilecek bir yö ; ntem geliştirdi .

İtalyan La Stampa gazetesinde ç ; ıkan habere gö ; re , Paris ' teki Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitü ; sü ; nde gö ; rev yapan araştırmacılar , MSH ( melanosit uyarıcı hormon ) iç ; eren bir jel ya da mikrofilm kullanarak ç ; ü ; rü ; k dişe mü ; dahale ettiklerinde , dişin iç ; indeki hü ; crelerin yenilendiğini gö ; zlemledi .

Fareler ü ; zerinde yapılan testlerde , yö ; ntemin uygulanmasından yaklaşık bir ay sonra ç ; ü ; rü ; klerin iyileştiğini gö ; ren bilim adamları , bu yö ; ntemle birç ; ok insanın korkulu rü ; yası olan diş dolgularının ve kanal tedavilerinin ortadan kalkabileceğine işaret etti .

Araştırmacılar , klinik testler tamamlanmadığı iç ; in bir sü ; re daha piyasaya sunulamayacak olan ü ; rü ; nü ; n ç ; ü ; rü ; ğü ; ö ; nleyici değil , tedavi edici bir yö ; ntem olduğuna da dikkati ç ; ekti .

Haber 7