Boğa'nın Villa'sı var

Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki son çeyrek final maçında İspanya, Paraguay'ı 1-0 mağlup etti. Del Bosque'nin öğrencileri 60 yıl sonra yarı finale yükselmenin sevinc...

 

Güney Afrika ' da düzenlenen Dünya Kupası ' ndaki son çeyrek final maçında İspanya , Paraguay ' ı 1-0 mağlup etti . Del Bosque ' nin öğrencileri 60 yıl sonra yarı finale yükselmenin sevincini yaşadı . İki takımın da penaltı kaçırdığı müsabakada Boğaları galibiyete taşıyan golü David Villa kaydetti .

2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya , Paraguay ' ı çekişmeli geçen bir 90 dakika sonunda 1-0 yenerek yarı finale yükseldi . Heyecanı yüksek karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Paraguay oldu . Güney Amerika temsilcisi , turnuvanın başından itibaren yüksek pas yüzdesiyle mücadele eden Boğalara ilk yarı boyunca geçit vermedi . Paraguay ' ın 40 . dakikada Valdez ' le bulduğu gol , ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı ve taraflar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi .
Müsabakanın ikinci yarısı daha heyecanlı başladı ve ilginç dakikalar yaşandı . 57 . dakikada Pique ' nin Carodozo ' yu düşürmesiyle penaltı kazanan Paraguay , aynı futbolcu ile Casillas ' a takıldı . Bu pozisyondan iki dakika sonra bu kez David Villa ceza sahasında yerde kalınca İspanya penaltı kazandı . İlk vuruşu Xabi Alonso gole çevirse de İspanyol oyuncuların atıştan önce ceza sahasına girmesi sebebiyle vuruş tekrarlandı . İkinci kez topun başına geçen Xabi , bu kez kaleci Villar ' ı geçemedi . Boğalar , aradığı ve beklediği sayıya 83 . dakikada kavuştu . Pedro ' nun vuruşunda direkten dönen top David Villa ' nın önünde kaldı . Villa ' nın kaleye şutunda iki direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla kucaklaştı : 1-0 . Golden sonra beraberlik için İspanya kalesine yüklenen Paraguay , 88 ' de Santa Cruz ' la gole çok yaklaştı ancak skoru değiştirmeye muvaffak olamadı . Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca İspanya , Paraguay ' ı 1-0 yenerek 60 yıl sonra yarı finale yükselmenin sevincini yaşadı . Johannesburg cihan

PARAGUAY-İSPANYA : 0-1
PARAGUAY : Villar 6 , Veron 6 , Da Silva 5 , Alcaraz 6 , Morel 5 , Santana 6 , Caceres 4 ( Dk . 84 Barrios ? ) , Riveros 5 , Barreto 5 ( Dk . 64 Vera 3 ) , Cardozo 5 , Valdez 4 ( Dk . 72 Santa Cruz 3 )
İSPANYA : Casillas 6 , Ramos 5 , Pique 5 , Puyol 6 ( Dk . 84 Marchena ? ) , Capdevila 6 , Busquets 7 , Alonso 5 ( Dk . 75 Rodriguez 3 ) , Iniesta 7 , Xavi 7 , Villa 8 , Torres 4 ( Dk . 56 Fabregas 3 )
Gol : Dk . 83 David Villa
Sarı Kart : Alcaraz , Casares , Morel , Santana / Pique , Busquets
Stat : Ellis Park
Hakemler : Carlos Batres 6 , Leonel Leal 6 , Carlos Pastrana 6


Zaman