SPK'dan genel af!

SPK, işlem yasaklılarına af getirdi...

 

SPK , işlem yasaklılarına af getirdi . . .

Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) , işlem yasağı uygulama kurallarını değiştirdi ve bugü ; ne kadar haklarında işlem yasağı getirilen tü ; m gerç ; ek ve tü ; zel kişilerin işlem yasaklarının 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle kaldırılmasına karar verildi . SPK' ; dan yapılan aç ; ıklamaya gö ; re , Kurulun bugü ; n yapılan toplantısında alınan kararla 153 gerç ; ek ve tü ; zel kişinin işlem yasakları 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle kaldırıldı .

Aç ; ıklamada , bu kararın alınmasında Kurul tarafından piyasaların gerç ; ek zamanlı takibi yapılarak piyasa bozucu işlem ve faaliyetlerin oluşum aşamasında engellenmesi ve İMKB Hisse Senedi Piyasası' ; nın işleyiş esaslarına getirilen ve getirilecek yeni dü ; zenlemeler ile işlem kuralları aç ; ısından piyasanın manipü ; latif işlemleri en aza indirecek şekilde yapılanacağının gö ; z ö ; nü ; nde bulundurulduğu vurgulandı .

YENİ KURALLAR
Aç ; ıklamada , yeni kurallar ç ; erç ; evesinde ; ilk defa işlem yasağına konu fiili işleyenlere 6 ay sü ; reyle işlem yasağı tedbiri uygulanabileceği bildirilerek , eski uygulamada , bu sü ; renin 2 yıl olarak benimsendiği hatırlatıldı .

İkinci defa işlem yasağına konu fiilin işlenmesi durumunda , işlem yasağı sü ; resi 2 yıl olarak uygulanabileceği kaydedilen aç ; ıklamada , ' ; ' ; 6 ay ve 2 yıllık işlem yasağı tedbirleri &ldquo ; geç ; ici işlem yasağı ' olarak tanımlanmaktadır . Ü ; ç ; ü ; ncü ; defa işlem yasağına konu olan fiilin işlenmesi durumunda ise &ldquo ; sü ; rekli işlem yasağı ' olarak tanımlanan 5 yıllık tedbir uygulanabilecektir' ; ' ; denildi .

' ; ' ; TÜ ; RK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR DÖ ; NEM BAŞLIYOR' ; ' ;
Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından piyasa gö ; zetimi ü ; zerine yapılmış ve yapılması planlanan ç ; alışmaların devreye girmesi ile birlikte , gö ; zetim ve denetim yö ; nü ; nden 1 Ekim 2010 itibarıyla Tü ; rk sermaye piyasalarında yeni bir dö ; nemin başlayacağı ifade edilen aç ; ıklamada , şö ; yle devam edildi :

' ; ' ; Yeni dö ; nemde işlem yasağı uygulamalarında 30 Temmuz 2010 ö ; ncesindeki işlem yasağı verileri geç ; erli olmayacaktır . Ayrıca , 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren geç ; erli olmak ü ; zere , işlem yasakları kaldırılan kişilerin işlem yasağına konu olan paylarının yasaklı pay statü ; leri de kaldırılmaktadır .

Ancak , işlem yasağı kaldırılan kişiler aleyhine Kurulumuzca aç ; ılmış davalar , bir tedbir olan işlem yasağı uygulamasından bağımsızdır ve Kurulumuzun bu davalarla ilgili uygulamalarında bir değişiklik olmamıştır . ' ; ' ;


Akşam