Mersin'de İşcilerin Maaş İsyanı

Mersin'in Mut ilçesinde DSİ bünyesinde sulama kanalı yapan firma çalışanı 47 işçi, 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle işyerinde işe çıkmamak için eylem düzenlediler.

DSİ'ye ait sulama kanalını yapan firma çalışan 47 işçi 3 ay maaş alamadıkları gerekçesiyle haklarını aramak için işyeri önünde eylem yaptı. Sabah saatlerine işyeri binası önünde toplu halde işe gitmeme eylemi yapan işçiler, "Amacımız işten ayrılmak değil maaşımız verilsin yine işimize devam etmeye kararlıyız" dediler.
"Mayıs ayı da dahil olmak şartıyla maaşlarımızı alamadığımızdan dolayı arkadaşlarımızla birlikte böyle bir karar aldık" diyen işçi Halil Demir, "Biz DSİ 62'ci şube adına İlke İnşaat AŞ. sulama kanal yapımında çalışmaktayız. Mayıs ayından bu yana maaşlarımızı içerde, alamıyoruz. Biz İş Kanunu'nun 34. Maddesine göre kanunun verdiği yetkiye dayanarak iş görmeme yetkimizi kullanıyoruz. Bu işin de bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Bizim daha önce DSİ'ye yazmış olduğumuz 3 tane dilekçemiz var maaşlarımızın
ödenmediğinden dolayı ama yine de bu işi çözemedik. Maaşlarımızın asgarisini bankadan geriye kalanını şirketin kendi düzenlediği resmi olmayan bir bordroyla canının istediği zaman bize veriyor. Bizim hiç tatilimiz yok. Ayda 4 Pazar çalışmadı gösteren bir belgeyi bize imzalatıyorlar, ama biz pazarları da çalışıyoruz. Eğer imzalamazsak işten çıkartılıyoruz. Artık alacaklılar kapımıza dayandı ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.
Daha sonra bina önünde toplanan işçiler "Maaşımızı istiyoruz, hakkımızı istiyoruz" şeklinde slogan attılar.