Makedonya Devlet Bakanı Neziri, Tarsus'ta

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Neziri, Mersin'in Tarsus ilçesindeki tarihi ve turistik yerlerini ve çekimleri devam eden "Kurtlar Vadisi Filistin" film setini ziyaret etti.

Makedonya Devlet Bakanı Neziri, Tarsus'ta
Hadi Neziri ve beraberindeki Makedonyalı yetkililer, ziyaret kapsamında sırasıyla Eshab-ı Kehf, Bilali Hebeşi Mescidi, Kırkaşık Bedesteni, Ulu Cami, Danyal Peygamberin kabrinin bulunduğu Makamı Şerif cami ve St.Paul Kuyusunu ziyaret etti. Neziri, ayrıca Kırkaşık bedesteni ile Ulu Cami önünde çekimleri devam eden "Kurtlar Vadisi Filistin"in film setini ziyaret ederek Başrol oyuncusu Necati Şaşmaz başta olmak üzere diğer oyuncularla sohbet ederek, kaynar içti ve hatıra fotoğraf çektirdi.
Neziri, gezi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Anavatanları Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bulunmaktan büyük mutluluk duydurduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Anavatanımızda bugün üçüncü günümüzdür. Çok güzel ağırlanıyoruz. Burada bulunmaktan gururlu ve mutluyuz. Makedonya'da yaşayan tüm Türk kardeşlerinizden selam getirdik. Türkiye bizim için önemli bir ülke. Bağımsızlığımızı tanıyan ilk ülke Türkiye'dir. Biz Türkiye'ye anavatan diyoruz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz sizlerden bir emanet aldık. Bizler hiç bir zaman bu emanet ihanet etmedik. Mücadelemizi veriyoruz.anavatanımızı çok seviyoruz.Makedonya Türkiye için bir Avrupa kapısıdır işadamlarını Türkiye'de yatırım yapmaları için buraya getirdik.Bu kapıyı her zaman açık tutmak gerekir. Hepimize düşen bazı görevler var.Biz bir Türk kardeşiniz olarak mücadelemizi veriyoruz. Bundan sonra daha hep beraber daha iyi işler yapacağız."
Ziyarette Bakan Neziri'ye Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve diğer ilgililer eşlik etti.