Krizin şifresi

OFK'ya fark atması  beklenen Galatasaray'ın  sahadan beraberlikle  ayrılması sorunları bir kez  daha gün yüzüne çıkardı



OFK'ya fark atması  beklenen Galatasaray'ın  sahadan beraberlikle  ayrılması sorunları bir kez  daha gün yüzüne çıkardı

5 Ağustos'taki rövanşı kader maçı olarak gören Sarı-Kırmızılı camiada, fırtına öncesi sessizlik yaşanırken, yönetimdeki çalkantılar da takıma olumsuz yansıyor

Galatasaray'ın hazırlık maçlarında aldığı bol gollü galibiyetler, taraftarlarını umutlandırmaya yetmemişti. Bir de buna Gurbet Kupası'nda alınan Fenerbahçe mağlubiyeti eklenince kafalardaki soru işaretleri biraz daha arttı. Ancak OFK Belgrad karşısında Ali Sami Yen'deki ilk resmi sınav, sorunlar yumağını halının altına çekmek için iyi bir fırsattı. Taa ki maçın 76. dakikasına kadar. Maç bittiğinde skorboardda yazan 2-2'lik sonuç, sadece halının altındaki sorunların değil kabuk bağlamaya yüz tutmuş yaraların da kaşınmasına neden oldu. İşte o sorunlar:


Yönetİm resmen açıklamasa da teknik direktör Rijkaard'ın isteği doğrultusunda yapılan transfer görüşmeleri iki yabancı dışında bir türlü sonuçlanamadı. Taraftar ha bugün ha yarın diyerek umutla bekledi ama hala sonuç yok.


Türk futbolseverlerin çoğunun isimleri Galatasaray'a transferiyle öğrendiği iki yabancı Lorik Cana ve Juan Pino henüz hazır değil. Her ne kadar rakip zayıf da olsa Rijkaard'ın bu iki yeni ismi Ali Sami Yen'deki maçta yedek kulübesinde oturtması ve sonradan oyuna sokması bunun kanıtı.


GeçtİĞİmİz sezonun transfer sihirbazı Haldun Üstünel'in maça iki gün kala yönetim kurulundan da istifa etmesi camiada olduğu gibi futbolcular üzerinde de olumsuz etki yarattı. Bir grup taraftarın Üstünel'i geri getirmek için başlattığı eylem devam ediyor.


Hem Üstünel'in istifası hem de sezon başı kendisine yapılan transfer teklifleri Hollandalı hocanın kafasını karıştırdı. Üstelik istediği transferler de yapılmış değil. Bu durum tecrübeli hocayı olumsuz etkileyen nedenler arasında.


BeŞİktaŞ'ın İnönü Stadı'nda yaptığı şovlar Galatasaray yönetimini sıkıştırıyor. Fenerbahçe'ye kaptırılan Stoch'un da bir önceki gün sahada döktürmesi de cabası. Polat yönetimi şu ana kadar yapılan yerli ve yabancı transferlerin taraftarın beklentisine cevap veremeyeceğinin farkında.


GeçtİĞİmİz sezonun en flaş transferi Elano'nun durumu hala belirsizliğini koruyor. Brezilyalı yıldız, OFK maçında tribündeydi. Ancak sakatlığı nedeniyle kaç paraya satılacağı konusu tam bir bilmeceye dönüştü.


Cemal Özgörkey pasif duruma düştü. Ali Haşhaş askıya alındı. Haldun Üstünel istifa etti. Bunlar buz dağının sadece görünen yüzü. Denizin altında kalan kısmının büyüklüğü ürkütücü boyutta.


Polat yönetiminin kontrol altına aldığı kulüpte maddi sıkıntılar mevcut. Bu nedenle transferde ince eleyip sık dokuyan yönetim, daha çok maliyeti düşük oyuncularla ilgilenip, pazarlıkları sürdürürken zaman geçiyor. Bu sorunların biri bile bir kulübün başarısızlığına neden olabilecekken Galatasaray yönetiminin hepsinin birden üstesinden gelmesini ummak mucize beklemek gibi olur.

Cana sakatlandı
Galatasaray, hazırlıklarına ara vermeden başladı. Antrenmanın son bölümünde yapılan çift kale maçta bir çarpışma sonucu sakatlanan Cana'nın çalışmayı tamamlayamadığı bildirildi. Arnavut yıldızın durumunun bugünkü kontrollerden sonra belli olacağı ifade edilirken, Baros takımdan ayrı koşu ve topla çalışmalar yaptı.

Bahadır ÇOKİŞLER


Akşam