Köye Mobeseli Güvenlik Önlemi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Meşelik köyüne, köy merkezi başta olmak üzere bazı kör noktalara mobesa kameraları konuluyor

Köye Mobeseli Güvenlik Önlemi
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Meşelik köyüne, köy merkezi başta olmak üzere bazı kör noktalara mobesa kameraları konuluyor. 5 bin 500 liraya malolan güvenlik sisteminin, hayvan hırsızlığına karşı bir tedbir olacağı belirtildi.
Köy Muhtarı Tahir Saylak, son dönemlerde bölgede artan hayvan hırsızlığına karşı tedbir almak, köy sakinlerinin mal ve can güvenliğini kısmen de olsa sağlamak adına köy merkezine dört adet ve 'kör nokta' diye adlandırılan iki ayrı noktaya dört adet olmak üzere toplam 8 adet mobese kamerası konulacağını söyledi.
Saylak; "Ben ve aza arkadaşlarım böyle bir güvenlik sisteminin gerekliliğine inandığımız için kurulmasını kararlaştırdık. Bölgede bir fiyat araştırması yaparak en uygun fiyatı veren firma ile anlaşma sağladık. Köy merkezinde bir inceleme yapılarak, kameraların konulacağı 'kör nokta' denilen noktalar belirlendi. Çalışmanın tamamlanmasıyla firma tarafından kameraların montajına başlandı. Köyümüze kurulan bu güvenlik sistemi için 5 bin 500 TL harcanacak.
Kurulan mobesa sistemiyle en azından köy sakinlerimizin mal ve can güvenliğini sağlamış olacağız. Çünkü biliyoruz ki, hırsızlığa karşı caydırıcılık özelliği taşıyor" diyerek, kurulan güvenlik sisteminin gerekçesini açıkladı.
Her geçen gün nüfusun arttığına dikkat çeken Köy muhtarı Tahir Saylak, doğal olarak artan konut sayısı ve gelişen hayvancılık nedeniyle böyle bir güvenlik sistemine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek; "Önümüzdeki yıllarda, ihtiyaç duyulması halinde kamera sayısına takviye yapılacaktır" dedi.