Katar Emiri El Thani, Lübnan'da

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife el Thani beraberindeki üst düzey yetkililerle birlikte 3 günlük resmi ziyaret için Lübnan'a geldi.

Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri cinayetini soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) mahkemesinin iddianamesinin açıklanması öncesi muhtemel gerilimin yatıştırılması amaçlı Ortadoğulu liderlerin Lübnan ziyaretleri devam ediyor. Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ardından Lübnan'a gelen Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife el Thani, havalimanında Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman, Başbakan Saad Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Birri tarafından karşılandı. Beraberindeki üst
düzey yetkililerle birlikte Lübnan'a gelen Katar Emiri el Thani daha sonra Baabda Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman ile görüştü. Hizbullah Lideri Nasrallah geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BM mahkemesinin Hariri cinayetiyle ilgili olarak bazı Hizbullah üyelerini suçlayacağını söylemişti. Mahkemenin açıklayacağı iddianame ile ülkedeki Sünnilerle Şiiler arasında gerilimin artırmasından korkuluyor.
Katar Emiri el Thani üç gün sürecek temasları kapsamında 2006 yılındaki İsrail-Hizbullah savaşı sonrası yeniden imarı için yardımda bulunduğu Güney Lübnan'ı da ziyaret edecek.