Devlet Bakanı Kavaf, Aydın'da

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Aydın, sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesi bakımından başarılı illerimizden bir tanesi" dedi.

Devlet Bakanı Kavaf, Aydın'da
  Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ' ne bağlı Aydın ' daki kamu kuruluşlarında bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Kavaf , Vali Hüseyin Avni Coş ' u ziyaret etti . Aydın Valiliği önünde resmi törenle karşılanan Kavaf , daha sonra valilik makamında Vali Coş ve protokol üyeleriyle bir süre sohbet etti . Ziyarete İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt , AK Parti MKYK üyesi Semiha Öğüş , AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve Vali Yardımcıları katıldı .
Ziyarette konuşan Vali Coş , Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ' ne bağlı Aydın ' daki hizmetlerin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek , " Hayırsever vatandaşlarımızın katlılarıyla oluşturulan Sevgi Evleri projemizde de bugüne kadar önemli bir mesafe kat ettik . İlimiz genelinde sosyal yatırımlarla birlikte diğer branşlarda da yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor . Önümüzdeki hafta ilimize gelecek olan Sayın Başbakanımız bu yatırımlardan tamamlanan 17 tanesinin açılışını gerçekleştirecek . Temeli geçtiğimiz günlerde atılan bin 500 yataklı yurt ve Kadın Doğum Hastanemizi de kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz " diye konuştu .
Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ' nün yatırımlarını yerinde görmek ve sorunları incelemek için Aydın ' da bulunduğunu açıklayan Bakan Kavaf da , " Aydın , sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesi bakımından başarılı illerimizden bir tanesi . Aydın ' da 195 çocuk , 71 özürlü ve 230 yaşlıya hizmet veriyoruz . Ayrıca 6 bin 145 özürlü ve yaşlı vatandaşımızda Evde Bakım Hizmetleri ' nden yararlanıyor . Bu kişilere hak kazanmalarının ardından 48 milyon 626 bin 323 TL harcanarak evde bakım hizmeti verildi . Ayrıca ailelerinin yanında bakımları sağlanan 646 çocuğumuza da 350 ile 500 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere toplam 2 milyon 711 bin 726 TL maddi yardım yapıldı " diye konuştu .
Bakanlık olarak yurt genelinde önemli toplumsal projeler yürüttüklerinin altını çizen Bakan Kavaf , şunları söyledi : " Bakanlığımız tarafından yürütülen soysak projelerden Aydın ' da bin 960 ' sı kadın , 54 ' ü erkek ve 109 ' u da çocuk olmak üzere toplam 2 bin 123 kişi faydalanıyor . Aydın genelinde şuana kadar 4 tane Çocuk Sevgi Evini hizmete açtık . 1 yıl içerisinde bu evlerin sayısını artırmayı planlıyoruz . Bugüne kadar bu proje kapsamında 41 çocuğun barındığı İsabeyli Çocuk Yuvası ' ndan 27 çocuğumuz evlere yerleştirildi . Proje tamamlandığında bu çocuklarımızın tamamını ev ortamlarına almış olacağız . Ayrıca il genelinde bugüne kadar bin 358 özürlüye kart vererek , onların düzenli bir maddi yardım almalarını sağlamış olduk "