Muhalefet partileri de Ankara'dan harekete geçiyor

Başbakan Erdoğan 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Hatay'da halka hitap etti. Erdoğan "Terör örgütü Reşadiye'den, Şemdinli'den, Çukurca'dan, Dörtyol'dan vururken muhalefet partileri de eş zamanlı Ankara'dan harekete geçiyor" dedi.

Muhalefet partileri de Ankara'dan harekete geçiyor
  Başbakan Erdoğan Dö ; rtyol ' a gitmek isteyen BDP ' liler iç ; in ' Sana mı kalmış . Sen polis misin bırak ilgililer yapsın . Sen işine bak . Sen demokratik yollarla iktidar gelmenin yollarını ara . Ö ; nce demokrasiyi sindir . Daha bunu benimseyemedin ' diye konuştu

Başbakan Erdoğan ' ın Hatay mitinginde yaptığı konuşma şö ; yle :

Sevgili Hataylılar aziz vatandaşlarım hanım efendiler bey efendiler sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum . Huzurunuza gecikerek geldim . Sizi bu sıcağın altında ç ; ok bekledim hakkınızı helal edin . Sizin bu sıcaklıklara alışkanlığınız var , siz gö ; nü ; llerin sıcaklığı ile kaynaşmış bir insanlar silsilesisiniz . Tü ; m Hatay ' a sevgi ve saygılarımı gö ; nderiyorum .

HATAY HOŞGÖ ; RÜ ; ŞEHRİDİR

Tü ; m dü ; nya ' da Hatay ' ı ö ; rnek olarak gö ; sterdim . Afrika ' da Avrupa ' da Amerika ' da her gittiğim ü ; lkede her zaman Hatay ' a işaret ettim . Ç ; ü ; nkü ; Hatay eşi benzeri olmayan bir hoşgö ; rü ; şehridir . Farklılıkların kardeşlik iç ; inde yaşadığı ö ; rnek bir şehirdir . Yanı başımızda Habibi Necrar Camii var . Yasin Suresi ' nde kendisinden bahsedilen bu zatı buradan bir kez daha rahmetle yad ediyoruz . Habibi Necrar İslam ' dan ö ; nce yaşamış değerli bir Hristiyandı . Anadolu ' da yapılmış ilk camiidir . Cami ' nin adını yaşadığı bir Hristiyandı . İşte biz bö ; yle bir medeniyetin mensuplarıyız . Bö ; yle Engin bir sevgi medeniyetin mensuplarıyız . Havralar kiliseler yan yana barış iç ; inde var oldular . Arkadaşlarımızın mezheplerini soruşturmadık . Ziraa biz Yunus ' un dediği gibi ' Yaradılanı , Yaradan ' dan ö ; tü ; rü ; sevdik . ' Herkesi ö ; nce insan olarak gö ; rdü ; k .

GENÇ ; LERİ SOKAĞA DÖ ; KMEK İSTİYORLAR

Bugü ; nlerde bazı oyunlar oynanmak isteniyor . Dö ; rtyol ilç ; emizde bir polis otomuza alç ; akç ; a bir saldırı ve 4 polisimiz şehit edildi . Ö ; nce bu şehitlerimize Allah ' tan rahmet diliyorum . Ailelerine yakınlarına Emniyetimize başsağlığı diliyorum . Tü ; m gü ; venlik gü ; ç ; lerimiz bu hainleri bulmak noktasında son derece ö ; zverici bir şekilde ç ; alışıyorlar . Hiç ; amacına ulaşamadı bundan sonra da asla ulaşamayacaklar . Bu hainlere vatan topraklarını cesaretle savunarak en gü ; zel cevabı verecek . Bunlar sadece gü ; venlik birliklerimize değil , bü ; tü ; n kardeşliğimize saldırıyorlar . Biz tü ; rkü ; ile kü ; rdü ; ile Arabı ile Lazı ile gü ; rcü ; sü ; ile Boşnağı ile romanı ile velhasıl hep birlikte ' Yaradılanı , Yaradan ' dan ö ; tü ; rü ; seviyoruz ' biz biriz kardeşiz beraberiz . Benim polisime silah sıkan el ne derece alç ; aksa vahşi ise , terö ; rist ise kusura bakmayın cam ç ; erç ; eve indirenlerde aynı durumdadır . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; genç ; leri sokağa dö ; kmek istiyor . Milleti galeyana getirmek istiyor , kaos istiyor , işte bunun iç ; in camı ç ; erç ; eveyi indiren terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n tuzağına dü ; şü ; yorlar . Ö ; fke gelir gö ; z kararır ö ; fke gider unutmayın yü ; z kızarır .

BU SİNSİ BİR TUZAKTIR


Ben Hataylı kardeşlerimin uyanık olmasını dikkatli olmasını rica ediyorum . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; halk sokağa dö ; kü ; lsü ; n hak hukuk tanımasın istiyor . Kesinlikle bu oyuna gelmeyelim . Sizin ö ; fkelenmenizi istiyor . Lü ; tfen sağduyudan ayrılmayın . Lü ; tfen bu tuzağa dü ; şmeyin . Kim ki elini taşı alır komşu mahalleye fırlatırsa emin olun o kaybetmiştir . O terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n tuzağına dü ; şmü ; ştü ; r . Kim kem gö ; zle komşusuna bakarsa o terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n kirli oyununa figü ; ran olmuştur . Valimiz Kaymakamlarımız Yerel İdarecilerimiz gerekeni yapıyorlar . Hiç ; kimse kendisini polis hakim ve yargı yerine koyup şiddete başvurmasın . Bu olayların zamanlamasına da dikkatinizi ç ; ekmek istiyorum . Ç ; ok ö ; nemli bir oylama arifesinde iken bu olaylar meydana geliyor . Ö ; zgü ; rlü ; k adına ç ; ok ö ; nemli bir kararın arifesindeyken sokakları ateşe ç ; evirmek istiyor . Bu sinsi bir tuzaktır . Ne yazık ki ; bö ; yle bir durumda sağduyu ç ; ağrısı yapması gereken muhalefete sesleniyorum . Siz tam tersine sokakları daha da kışkırtmanın durumundasınız .

MHP RANT ELDE ETMEK İSTİYOR

Altındaki koltuğu sağlama almak uğruna genç ; leri tahrik etme kışkırtmaya değer mi? AK Partiyi karalayacağım itam edeceğim diyerek terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n oyunlarına gelmeye değer mi? Terö ; r ö ; rgü ; tü ; Şemdinli ' den vuruyor , Ç ; ukurca ' dan , Reşadiye ' den , Dö ; rtyol ' dan , eş zamanlı olarak Muhalefet partileri de Ankara ' dan taarruza geç ; iyor . BDP sağduyu ç ; ağrısı yapması gerekirken Dö ; rtyol ' daki olayları gö ; rerek sorumsuzca aç ; ıklamalar , eylemler yapıyor . Bir konvoy ile beraber Dö ; rtyol ' a geleceğim . Sen polis misin , bırak ilgililer yapsın . Sen demokratik yollardan iktidar ' a gelmenin yolunu ara . Ö ; nce bir defa demokrasiyi benimse . Henü ; z bunu benimseyemediniz . MHP Dö ; rtyol ' daki gerginliğinden kendine rant alma noktasında . CHP bu kaostan ne koparabilirim diye bakıyor . Bunların mantığı AK Parti kazanmasında ü ; lkeye ne olursa olsun . Başarılı olmasında millet ' e ne olursa olsun . Bu ü ; lke kaybederse kaybetsin . Hatay ' dan kardeşlerimin iç ; inden sö ; ylü ; yorum şehidimin bir damla kanına bir karış toprağına bırakınız iktidarı bü ; tü ; n varlığımızı feda etmeye hazırız . Ama bu terö ; r 26 yıldır bu ü ; lkede var . Bunun 7 yılında iktidarız . 19 Yıldır bu terö ; r ne oldu? Biz sizler ile gurur duyuyoruz , ben Hatay ' ı tü ; m dü ; nya ' ya ö ; rnek olarak gö ; stermeye devam edeceğim . Gazi Mustafa Kemal : ' Hatay benim namusumdur ' , biz de ne diyoruz Hatay , bizim namusumuzdur .

12 Eylü ; l ' de geleceğimiz iç ; in son derece ö ; nemli bir karar vereceğiz . 12 Eylü ; l ' de darbelerin Anayasa ' sına dur diyecek , millet ' in Anayasa ' sına ' evet ' diyeceğiz . 12 Eylü ; l ' de nikah masasına oturacağız . Bu nikah masasında ' Evet ' demeye hazır mıyız , ? Millet ' in Anayasa ' sı ile kim istemez? 12 Eylü ; l ' de demokrasi ' ye ' Evet ' 12 Eylü ; l ' de demokrasi ' ye , Ö ; zgü ; rlü ; klere , Halk oylamasında bü ; yü ; k Tü ; rkiye ' ye itibarlı Tü ; rkiye ' ye Hatay bü ; yü ; k değişime ' Evet ' diyor mu? Demokrasiye ' evet ' diyor mu? Ü ; stü ; nlerin hukukundan hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; ne ' evet ' diyor mu? Sevdamız Millet , Kararımız ' Evet ' , bu Anayasa değişikliğine kimlerin karşı ç ; ıktığına lü ; tfen dikkat edin sevgili Hataylılar .

12 EYLÜ ; L ' DE CEVAPI MİLLET VERECEK

Bu Anayasa değişikliğine , CHP , MHP , BDP , bir kısım medya , karanlık ortamdan ç ; ıkan ö ; rgü ; tler , şebekeler , statü ; koya sırtını dayamış vesayete dayamış tuzu kuru seşkinler ' Evet ' e karşı ç ; ıkıyorlar . Bü ; tü ; n bunlarla beraber Terö ; r Ö ; rgü ; tü ; karşı ç ; ıkıyor . Bundan da daha aç ; ık net ne olabilir . CHP MHP BDP Medya YARSAV Terö ; r Ö ; rgü ; tü ; hepsi bir araya toplanmışlar , kime karşı Millet ' in Anayasa ' sına karşı ç ; ıkıyorlar . Tü ; rkiye menfaat sağlamaz değil mi? Evet . . . Bunlar memleketin hiç ; bir durumunda bir araya gelmezler . Milletin yararına ne varsa ondan kaç ; arlar . Ama bugü ; n ü ; lkenin vizyonuna gü ; ç ; lendirecek durumda şer ' de ittifak ç ; ıkıyorlar . Ö ; zellikle CHP ' ye oy vermiş kardeşimi , MHP ' ye gö ; nü ; l vermiş , yö ; netimlerinden ayrı tutuyorum . Ne yazık ki kendi kitlelerine kulak vermiyorlar . TBMM ' de kendi milletvekillerine kendi arkadaşlarına oy kabinine girme mü ; saadesi vermediler . Bunları biliyor musunuz . . . ? Maalesef gü ; venmiyorlar . Olurda vicdanın sesini dinler oy kabininde bu değişikliğe ' Evet ' der diye gü ; venmediler . Dediler ki oy kabinine girmeyeceksiniz . . . Şimdi ise millet ' e geliyorlar oyunu kullan ve ' Hayır ' de diyorlar . . . Ya sen meclis ' te kendi vekiline gitme diyorsun , şimdi ise aslı ' na git ' Hayır ' de diyorsun . . . Ben Anayasa ' ma evet diyorum diyecek . Darbe Anayasa ' sına evel Allah hiç ; bir zaman demedi demeyecektir . TBMM ' de bu tavrı ortaya koyanlar 12 Eylü ; l ' de gerekli cevabı benim milletimden alacaklar inşallah .

MİLLETİ ENAYİ YERİNE KOYMAYIN

Bunlar girişi gelişmeyi ve sonucu karıştırmış durumdalar . CHP Genel Başkanı Malatya ' ya gidiyor . Diyor ki ; ' Anayasa ' ya değişiklik Kayısı ' ya ç ; are olacak mı? ' Kayısı iç ; in Anayasa ' da ç ; are olur mu yahu? Bö ; yle olabilir mi? ' Fındığa ç ; are olacak mı diyor? ' Bö ; yle bir şey olabilir mi ya . . . Eminim sizlere de şunları soracaklar mı , ' Bu değişiklik Kü ; nefe ' ye ç ; are olacak mı? ' sen ne anlarsın bundan ya bunlar bu Anayasa ' ya sokulur mu ya? Bunlar yemek kitabı ile Anayasa değişikliğine karıştırıyorlar . Ü ; stadımız Cemil Meriç ; Hataylıdır . Cemil Meriç ; işte tam bunları tarif ediyorlar . Onlar Tü ; rkiye ' nin insanından şikayetç ; i , yani kendilerinden . Bunların ayna ' ya dahi tahammü ; lü ; yok . Ç ; ü ; nkü ; bakarlarsa başö ; rtü ; sü ; konusundaki tutarsızlıklarını gö ; recekler . Geç ; en gitmiş diyor , ' Başö ; rtü ; konusunu biz halederiz diyor ' bu sululukları artık benim milletim yutmuyor . Benim ü ; niversiteli kardeşlerim başını ö ; rterek giden kardeşlerim parlamento ' dan 411 oy oldu . Bunu CHP gö ; tü ; rdü ; bunun altında senin imzan yok muydu . Bu milleti enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yok . Feraseti ile dalga geç ; meye kimsenin hakkı yok . Bunun iç ; in 12 Eylü ; l ' de ö ; zgü ; rlü ; klerin gü ; cü ; iç ; in ' Evet ' . . . Milleti nasıl mağdur ettiklerini gö ; recekler aynaya bakarlarsa tabiki .

TUZUKURULAR MİLLETE BEDEL Ö ; DETMEK İSTİYOR

Danıştay 1990 ' lı yıllarda Tü ; rk Telekom ' un ö ; zelleştirilmediği iç ; in tam 25 milyar dolar zarar etti . Biz bedeli şunu gö ; rü ; yoruz benim aziz milletime ö ; dettiler . Bazı ihalelerde yaklaşık 3 milyar dolar oldu . Tam 30 ay beklettiler İzmir limanı iç ; in . Ü ; lkenin hazinesi tam 1 , 5 milyar dolar kaybetti . Aynı Danıştay tam gü ; n yasası ile ilgili olarak sadece bir gü ; n iç ; inde ışık hızı ile sitedeki yorum ile yü ; rü ; tmeyi durdurma kararı verdi . Bu Anayasa değişikliği ile bu dö ; nem sona eriyor . Bunların sıkıntısı burada . Sevgili Hataylılar tuzukuruların millete bedel ö ; detme dö ; nemi bitiyor . KAST sistemine son vereceksiniz . Buna ' Evet ' mi? . . . Yurtdışına ç ; ıkış . . . Suriye ile vizeleri kaldırdık . Suriye ' ye gidebiliyor musunuz? Rahatlıkla akrabalarınız gidip gelebiliyor mu? AK Parti iktidarı bu . . . Sınır kapıları aç ; ıldı mı . . . ? Vizelerden dolayı canlandı mı? Şimdi benim Hataylı kardeşim pasaportunu alıyor Suriye ' ye gidiyor . . . Hataylı Hanım kardeşlerim sizlere de pozitif ayrımcılık yapıyoruz . Buna ' Evet ' mi? Hataylı işç ; i kardeşim Memur kardeşim emekli kardeşim sizin haklarınızı koruyor hak mü ; cadelenize gü ; ç ; katıyoruz , buna ' Evet ' mi . . . ? Yaşlılarımız dul ve yetimlerimiz gazilerimiz iç ; in ö ; zü ; rlü ; lerimiz iç ; in yeni hizmetlerin ö ; nü ; nü ; aç ; ıyoruz buna evet mi . . ? Devlet dairesinde işiniz yapılmadı mı , Kamu Denetç ; iliği Kurumu ' nu getiriyoruz .