Başbakan Erdoğan, Hatay'da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki 'referanduma evet' mitinginde ha...

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Hatay ' daki ' referanduma evet ' mitinginde halka sesleniyor .

Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri , Hatay Havaalanı ' nda Adalet Bakanı Sadullah Ergin , Vali Mehmet Celalattin Lekesiz , Belediye Başkanı Lütfü Savaş , bölge milletvekilleri ile öteki yetkililer karşıladı . Erdoğan ' ın Hatay programına İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı .
Başbakan Erdoğan için havaalanından mitingin yapılacağı şehir merkezindeki Emlak Evleri ' ne kadar uzun bir araç konvoyu oluşturuldu . Miting alanının çevresinde alınan geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti . Yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi , bazı yerlere sinyal bozucu araçlar konuldu .
Mitingin yapılacağı yerde görevli kadın ve erkek polisler , vatandaşları tek tek arayarak alana aldı . Miting alanının ön tarafına kadınlar , arka tarafına da erkekler gelecek şekilde bir düzen oluşturuldu . AK Parti il başkanlığı tarafından görevlendirilen ekipler de , vatandaşların miting alanına kolay bir şekilde girmesi için yardımcı oldu .
Aşırı sıcaklardan etkilenen vatandaşlara AK Partililer tarafından su ve şapka dağıtıldı . Miting alanının çevresi AK Parti ve " Evet " bayrakları ile donatıldı . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Hatay mitinginde vatandaşlara hitap ederek , referandumda evet oyu kullanmalarını isteyecek . Hatay Valiliği ' ni de ziyaret edecek olan Erdoğan , TOKİ Günyazı İlköğretim Okulu ve Lisesi ile Hatay ' da yapımı tamamlanan diğer okulların toplu açılışını gerçekleştirilecek .
Hatay programının ardından Adana ' ya geçecek olan Başbakan Erdoğan , valilik ziyaretinin ardından Adana mitingine katılacak ve Çukurova ' da Birleşik Sağlık Kurulu Metropark Hastanesi ' nin açılışını gerçekleştirecek .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Adana ' daki miting ve açılışların ardından akşam saatlerinde Ankara ' ya dönecek . ( CİHAN )

Zaman