Viktoria Plzen - Beşiktaş:1-1

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Viktoria Plzen ile Beşiktaş, 1-1 berabere kaldı.S...



UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Viktoria Plzen ile Beşiktaş, 1-1 berabere kaldı.
Stat: Letna
Hakemler: Carlos Clos Gomez xx, Juan Jose Gallego Galindo xx, Luis Fernando Marco Martinez xx (İspanya)
Viktoria Plzen: Krbecek xx, Rajtoral xx, Navratil xx, Bystron xx, Limbersky xx, Horvath xx, Rada xx, Jiracek xx (Dk. 86 Hruska x), Petrzela xx (Dk. 90 Hajovski ?), Kolar xx (Dk. 67 Strihavka x), Rezek xx
Beşiktaş: Hakan xxx, Erhan xx, Sivok xx, İbrahim Toraman xx, İbrahim Üzülmez xx, Hilbert x (Dk. 67 Tabata x), Ernst xx, Delgado xx, Quaresma xx, Nihat x (Dk. 46 Necip xx), Nobre x (Dk. 77 Bobo)
Goller: Dk. 28 Limbersky (Viktoria Plzen), Dk. 44 Delgado (Penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 15 Sivok, Dk. 75 Delgado, Dk. 79 Necip (Beşiktaş), Dk. 43 Rajtoral (Viktoria Plzen)
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Viktoria Plzen ile Beşiktaş, 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, ilk yarıda etkisiz kalan orta sahaya müdahale etti. Nihat'ı çıkaran Alman teknik adam, Necip'i sahaya sürdü. Necip, ön liberoda görev alırken, Delgado biraz daha hücuma yakın oynadı. Necip'in girmesiyle orta sahanın hakimiyetini eline alan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda savunmasında da kolay pozisyon vermedi.
Türk temsilcisi, hücumda da çoğalarak ikinci golü aradıysa da bunda başarılı olamadı. İlk yarıya oranla ikinci yarının büyük bölümünü rakip yarı alanda oynayan Beşiktaş, son dakikalarda pozisyonlar bulmasına rağmen kendisini rahatlatacak golü atamadı ve mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrıldı.
48. dakikada Quaresma'nın pasında ceza alanının hemen önünde topla buluşan Necip'in yerden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
53. dakikada Hilbert'in sol çaprazdan şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
73. dakikada Horvath'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Bystron'un kafa vuruşunda, kaleci Hakan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
88. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Bobo'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
89. dakikada rakip savunmanın yarattığı boşluk sonrası Delgado'nun pasında Tabata ceza alanı önünde topla buluştu. Tabata, müsait durumda ceza alanına girer girmez yerden vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Karşılaşma ilk yarıda atılan goller sonrası 1-1 beraberlikle tamamlandı.
VİKTORİA PLZEN-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen ile karşılaşan Beşiktaş'ta, teknik direktör Bernd Schuster, Vikingur karşılaşmalarına göre farklı bir kadro sahaya sürdü.
Alman çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk iki maçında forvette görev verdiği Bobo'yu yedeğe çekerken, bu oyuncunun yerine ileri uçta Nobre'yi oynattı.
Vikingur rövanş maçında İstanbul'da kalan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman ilk 11'deki yerlerine dönerken, Bobo'nun yanı sıra Ekrem Dağ ve Tomas Zapotocny kenarda maça başladılar.
2. ön elemenin ikinci mücadelesinde ilk 11'de şans bulan genç oyuncu İsmail Köybaşı ise Schuster tarafından tribüne gönderildi.
Bobo, Ekrem ve Zapotocny'nin yanı sıra Viktoria Plzen ile oynanan ilk maçın kadrosunda Cenk, Tabata, Necip ve Holosko da yer aldı.
Geçmiş dönemlerde Türkiye'de Galatasaray forması giyen Viktoria Plzen'in Çek futbolcusu Pavel Horvath, Beşiktaş ile oynanan karşılaşmaya kaptan olarak çıktı.
-HILBERT İLK KEZ-
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Roberto Jan Hilbert ise Viktoria Plzen maçıyla ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi.
Transferinin ardından lisansı çıkarılmayan ve bu nedenle Vikingur maçlarını kaçıran Alman oyuncu, lisansının çıkarılmasıyla birlikte ilk 11'deki yerini aldı.
Teknik direktörü Schuster, vatandaşı Hilbert'i İsmail Köybaşı'nın yerine sağ kanatta görevlendirdi.
-BEŞİKTAŞ TARAFTARLARININ ŞOVU PRAG'DA-
Siyah-beyazlı takımı, Viktoria Plzen ile yaptığı karşılaşmada taraftarları da yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelerden Prag'a gelen Beşiktaşlı taraftarlar gün boyunca başkent sokaklarında takımları lehine tezahürat yaptı.
Taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldururken, stattaki dev ekranda zaman zaman Beşiktaşlı taraftarların BJK İnönü Stadı'nda takımlarının maçları sırasında yaptığı şovlar gösterildi.
Bu arada kendi statlarının yetersizliği nedeniyle Beşiktaş ile Prag'da Generali Arena'da karşılaşmak zorunda kalan Viktoria Plzen'in, taraftarları da takımlarını desteklemek üzere başkente geldi. Otobüslerle gelen Çek taraftarlar, stadı dolduramazken, statta büyük boşluklar gözlendi.
Kale arkasındaki Çek taraftarların ''Türklerle savaşmalıyız'' şeklindeki pankartı dikkat çekti.

Zaman