Vali Lekesiz'e ait sözler değil

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerdeki ifadelerin Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'e ait olmadığı, ''Huzura katkı sağlamaktan, sağduyudan uzak'' bu ifadelerin üzüntü ile karşılandığı bildirdi.

Vali Lekesiz'e ait sözler değil
  Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Mü ; dü ; rlü ; ğü ; nden yapılan yazılı aç ; ıklamada , bazı haberlerin gerç ; eği yansıtmadığı belirtildi .

Aç ; ıklamada , bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde , ' ' Vali ' den tehditkar aç ; ıklama ' ' , ' ' Lekesiz : BDP ' nin ziyaret zamanlaması yanlış ' ' , ' ' BDP heyetine izin yok ' ' , ' ' Vali , BDP girmeyecek dedi ; giremedi ' ' , ' ' Kamu dü ; zenini sağlayabilmemiz iç ; in bu gö ; steriye asla izin vermeyeceğiz ' ' şeklinde ifadeler kullanıldığı belirtilerek , şunlar kaydedildi :

' ' İlimizin ve ü ; lkemizin huzuruna katkı sağlamaktan , sağduyudan uzak olan bu ifadeler ü ; zü ; ntü ; ile karşılanmıştır .

Dö ; rtyol ilç ; esinde gerç ; ekleştirilen hain saldırının ardından valiliğimiz tarafından gerekli basın aç ; ıklamaları yapılmıştır . Bu aç ; ıklamaların tamamı , halkımızın doğru bilgiye ulaşması ve bilgi kirliliğinden dolayı ç ; ıkabilecek gerginliklerin ö ; nü ; ne geç ; ilmesi amacı taşımaktadır . Basın aç ; ıklamalarımızda belirtildiği gibi BDP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet ile ilgili karar , 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ' nun 11/C ve ilgili diğer maddeleri gereğince tamamen bö ; lgenin iç ; erisinde bulunduğu şartlardan dolayı alınmış olup , tehditkar ifadeler iç ; ermemekte ve devlet nezaketine de dikkat edilmektedir . ' '

Aç ; ıklamada , ayrıca , geç ; mekte olunan hassas sü ; reç ; te vatandaşların sağduyulu davranmaları , kışkırtıcı tavır ve yanlış bilgilere itibar etmemeleri ve her kesimin aç ; ıklamalarında dikkatli olmalarının fevkalade ö ; nemli olduğu kaydedildi .

AA