Vali Karaloğlu Bayanların Okuma Yazma Kursunda

Van Valisi Münir Karaloğlu, ailede ilk öğretmenin anne olduğunu belirterek, "Kadınlarımız okumalı ki çocuklarını okutsun. Kızların okuması için de pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu Bayanların Okuma Yazma Kursunda
  Vali Münir Karaloğlu , beraberinde Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve kurum amirleriyle birlikte Keklikova Köyü ' nde okuma-yazma kursunu ziyaret etti . Köy evinde açılan ve 66 bayanın okuma-yazma öğrenmek için geldiğini öğrenen Karaloğlu , bayanların bu cesaretinden dolayı kutladı . Ailede ilk öğretmenin anne olduğunu anımsatan Karaloğlu , bayanlara kısa bir konuşma yaparak " Okuma-yazma problemini hep beraber çözmemiz lazım . Ailede ilk öğretmen annedir . Özellikle kadınlarımızın mutlaka okuması lazım ki siz de çocuklarını da okutsun . Bayanların okumasına erkeklerden daha çok önem veriyoruz . Kızların okuması için de pozitif ayrımcılık yapıyoruz . Özellikle genç kızlardan yaşı müsait olanların açık liseye ve açık öğretim fakültelerine devam etmelerini arzu ediyoruz "
İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da , okuma yazma kursuna katılarak , başarı belgesi alan tüm bayanları altınla ödüllendirecekleri sözünü verdi .