Vali Harput'tan Amatem'e Ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'ni (AMATEM) ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Harput'tan Amatem'e Ziyaret
  Alkol ve madde bağımlılarının tedavileri için kullanılması uygun görülen AMATEM , hasta kabulüne başlandı . Bursa ' da böyle bir merkeze çok ihtiyaç duyuluyordu belirten Vali Şahabettin Harput , " İlimize özellikle göçle gelen yoğun nüfus artışı ve değişik sebeplerle bazı gençlerimizin maalesef alkol ve madde bağımlısı olarak bir kısım sıkıntılar yaşadığını biliyoruz . İlimizde bu maksatla şu an içinde bulunduğumuz AMATEM olarak hizmet verecek şekilde bu bina hizmete girmiştir . Merkez , hükümlülerimizin yine bu maksatla hem tespit hem tedavileri noktasında hizmet yapacak önemli bir yer haline gelmiştir . Toplumun önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan bu tesisin açılışa hazır hale gelmesi beni memnun etti . Önümüzdeki günlerde inşallah sayın bakanımızın , bakanlarımızın katılımıyla açılışını yaparak dört başı mamur hizmet verdiğini de vatandaşımıza duyuracağız . Bu konuda bağımlı hale gelmiş etrafına ve kendisine sıkıntı veren insanı bu dunumdan kurtarmak çok kutsal bir görevdir . Onun için sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz sizleri tebrik ediyorum " dedi .
VALİ HARPUT ' UN HIZINA YETİŞİLEMİYOR
Aynı bölgede inşaatı devam eden cinsel istismara ve şiddete maruz kalmış kişilerin rehabilite edileceği merkezin inşaatını da inceleyen Harput , " Büyükşehirlerde özellikle parçalanmış ailelerde ya da göçle gelen bir kısım vatandaşlarımızın çocuklarına yeterince sahip çıkamamaları ve bu çocukların maalesef şiddete ve cinsel istismara maruz kalmaları toplumun sıkıntılı yanlarından birisi . Şiddete maruz kalmış ve suç mağduru olmuş çocuklarımızın rehabilite edilmeleri ve cinsel istismara uğramış çocuklarımızın hem psikolojik hem fiziki olarak yeniden hayata kazandırılması için İl Özel İdaresi ve SHÇEK ile birlikte inşaatımızı bitirmek üzereyiz . Ağustos sonu gibi bitirmeyi planladığımız inşaatımızı tamamladığımız da şehrimizde daha evvel yaşamış olduğumuz pek çok sıkıntıyı temelinden aşmış olacağız . Burada 43 dönümlük arazide sebze meyve bahçeleriyle , çiçek bahçeleriyle ve hayvanat bahçeleriyle bu çocuklarımızın hem kafalarını zihinlerini dağıtmaları hem de daha çabuk kendilerine gelmeleri için özel bir proje uygulamaktayız " diye konuştu .