Radyo programını iptal etti

TRT Ankara Radyosu'nun davetini kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu son dakikada kararından vazgeçti. CHP,'Böyle bir programımız yok' dedi



TRT Ankara Radyosu'nun davetini kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu son dakikada kararından vazgeçti. CHP,'Böyle bir programımız yok' dedi



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  partisinin  taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu TRT'nin yayınına çıkmayınca kısa süreli kriz yaşandı. TRT yetkilileri, 'Sayın Kılıçdaroğlu yayına katılmaktan son anda vazgeçti' derken CHP Genel Merkezi, 'Genel Başkan'ın Ankara Radyosu'nda görünen ve duyurduğumuz herhangi bir programı yoktur' açıklaması yaptı. Ana muhalefet partisi ile devlet televizyonu arasında dakikalar içinde yaşanan 'program' krizi şöyle gelişti:

- 26 Temmuz Pazartesi günü TRT Ankara Radyosu'ndan 'Haberli Yorum' adlı programın yapımcısı Nizamettin Yücel, Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalemi'nden programa katılımı netleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun 29 Temmuz (dün) saat 12.00'de programa katılacağı bildirildi. 

- TRT Ankara Radyosu, düne kadar Kılıçdaroğlu'nun program konuğu olarak anons etti.

- Kurum yetkilileri, yayın saatinin hemen öncesinde Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için kapıda beklemeye başladı.

- Saat 11.45'te Özel Kalemi,  Kılıçdaroğlu'nun programa katılamayacağını iletti.      

- TRT yetkilileri son ana kadar bekledikten sonra programın başladığı 12.00'de, CHP liderinin programa 'işlerinin yoğunluğu nedeniyle' gelemeyeceğini duyurdu. 

- AKŞAM'a konuşan CHP İletişim Koordinatörü Baki Özilhan,  Kılıçdaroğlu'nun TRT Ankara Radyosu'nda katılmayı planladığı bir program olmadığını ve bu konuda bir duyuruları bulunulmadığını söyledi.

- TRT yetkilileri ise program davetlerinin her zaman geçerli olduğunu söyledi.

YARI BOYKOT
CHP'NİN eski genel başkanı Deniz Baykal döneminden bu yana CHP'liler zaman zaman TRT programlarına boykot uyguluyor. TRT'yi, 'AKP'nin sözcülüğünü yapmakla' suçlayan CHP yöneticileri, TRT'nin TV kanallarından gelen davetleri reddediyor. Ancak Deniz Baykal, geçen yıl TRT-1'de 'Formula -1' yarışlarıyla ilgili yayınlanan bir programa konuk olmuştu.
Dilek GEDİK ANKARA


Akşam