MERCAN KAYALIKLARI! 2-2

Formalar değişmiş, umutlar tazelenmiş ve sarı-kırmızılılar mabedlerindeki son sezonlarının açılış gecesin...


Formalar değişmiş, umutlar tazelenmiş ve sarı-kırmızılılar mabedlerindeki son sezonlarının açılış gecesindeler. Ama değişmeyen tek şey var; kolay yenilen goller ve takımdaki yüzler! Eski model Galatasaray bıraktığı yerden başlangıç yaptı. İlk bölümde Sırpların tehlike kokan girişimleri vardı. Ama Arda'nın golü ilaç gibi geldi sarı-kırmızılılara. Cim-Bom kendine güven kazandı ve ataklarını sağlı sollu geliştirdi. Bitirici noktada Mehmet Batdal ya şanssızdı ya da beceriksizdi. İkinci perde açıldığında Rijkaard, Pino ve Kewell hamlesiyle sonucu avantajlı skoru aradı. Tablo değişmedi. Arda'nın ikinci golü bile rahatlatmadı sarı-kırmızılıları. Sonra bir Ali Sami Yen klasiği yaşanmaya başladı. OFK Belgrad iki duran toptan eşitliği sağladı. Mecidiköy'deki galadan geriye umutsuzluk ve hayal kırıklığı kaldı. Şimdi transfer zamanı!
10'da Mustafa Sarp kaleyi karşısına alırken Saranov'un hamlesi gole izin vermedi. 13'te Arda'nın ortasında Mehmet Batdal iyi yükseldi. Ancak top üst direkten geri döndü. 22'de Sabri, Mehmet Batdal'ı gördü. Mikolic ağlara giden topu çıkardı. 26'da önce Arda Turan perdeyi açan isim oldu. Kaptan ceza alanına girmeden yerden vuruş çıkarırken Saranov'un müdahelesi yetersiz kaldı. 41'de Arda'nın aşırtma düşüncesine Sırp eldiven geçit vermedi.
63'te Trivumovic'in sert şutunda Aykut topu kornere çeldi. 65'te Pino'nun pasında Barış pozisyonu harcadı. 76'da Kewell'la başlayan atakta, Pino kaleyi yokladı. Kaleciden dönen topu Barış, Arda'ya verdi. Kaptan da ikinci kez fileleri havalandırdı: 2-0. 80'de Sabri'nin faulü sonrası sol çaprazdan kazanılan frikiği Sırplar, Krstic ile gole çevirdi. Hakan Balta'ya çarpan top Aykut'u yanılttı: 2-1. 85'te kazanılan kornerde herkes izledi, Injac kafayı vurdu: 2-2.

Â İŞTE DÜN AKŞAMKİ MAÇIN GOLLERİ!
 









 





Kaptan umutlu
Tribünler geçen sezon zaman zaman protesto ettikleri kaptan Arda Turan'a bu kez sevgi  gösterilerinde bulundular. Geride bıraktığımız sezon kapalı tribünle sorun yaşayan milli oyuncuya ilk olarak bu grubun yumruk şov yaptırması dikkat çekti. 518 gün sonra Avrupa Kupaları'nda gol atan Arda, karşılaşma sonrası rövanş için umutlu konuşarak, "Galatasaray turu geçecek güçtedir. Oraya gidip, rakibimizi yenip turu geçeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



Evde tek başına! 
Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Adnan Sezgin ekibi bozuldu. Üstünel'in istifası sonrası, Yalçındağ da maçı protokol tribününden izleyince Sezgin tek kaldı.

Milliyet