Hovarda Aslan

Kaptan gemisini kurtaramadı... 26 ve 76'da Arda'nın sayılarıyla 2-0'a ulaşan ve 'rehavete' kapılan Cim-Bom, 79'da Krstic ve 85'te İnjak'ın gollerine engel olamadı. Aslan, 1 hafta sonraki rövanşa sıkıntılı gidecek



Kaptan gemisini kurtaramadı... 26 ve 76'da Arda'nın sayılarıyla 2-0'a ulaşan ve 'rehavete' kapılan Cim-Bom, 79'da Krstic ve 85'te İnjak'ın gollerine engel olamadı. Aslan, 1 hafta sonraki rövanşa sıkıntılı gidecek


Neill dışında yerli kadroyla sahaya çıkan Galatasaray'da Rijkaard, sisteme aykırı bulu göndermeyi düşündüğü Barış, Servet ile geçen sezonun büyük bölümünde kenarda tuttuğu Mustafa ve Ayhan'ı ilk resmi maçta 11'e koydu. Cim Bom'da farklılığını hissettiren tek isim yine Arda olurken, 'Çalım atmayı ondan öğrendim' dediği Serdar Özkan ise ayağına geldiği bütün topları ezdi. Arda, Sarı-Kırmızılı takımın bütün ataklarını sırtına yüklerken, Milan Baros ve transfer yokluğunda şans bulan Mehmet Batdal'ın ağırlığı, hovardalığı saç baş yoldurdu. Belgrad karşısında 2-0 öne geçen Aslan, üstünlüğünü koruyamayıp turu riske attı. 13'te Arda soldan ortaladı, Mehmet Batdal'ın kafası üst direkten döndü. 21'de Sabri'nin sağdan yaptığı ortada Batdal'ın kafa vuruşu isabetsizdi. 26. dakikada Arda pas yerine bu kez şutu tercih edip kilidi açtı: 1-0. 42 ve 45'te Batdal yine kaçırdı ve devre 0-0 bitti.


DURAN DEĞİL, SÜRÜNDÜREN TOP
İKİNCİ yarıda Pino ve Kewell sahaya girdi. 64'te sağdan dalan Pino çizgiye kadar inip Batdal'ı gördü. Mehmet Batdal'ın topuklamasını savunma uzaklaştırdı. 76'da Pino'nun sağdan tren gibi gitti, savunmanın çeldiği topu tamamlayan Arda, Belgrad'ı 2. kez santraya götürdü: 2-0. Ancak son çeyrek kabus gibi çöktü. 3 dakika sonra duran toptan Krstic Ali Sami Yen'e soğuk duş aldırdı: 2-1. 85'te yine korner yine gol; şokun ismi Injak ile topu seyreden Aykut: 2-2.

Mazeretim var, yorgunum ben!
Galatasaray Teknik direktörü Rijkaard maç sonrası yaptığı açıklamada, beraberliği takımın yorgun olmasına bağladı!.. Hollandalı teknik adam, 'Takım kazanmak için her şeyi yaptı. Ancak golleri atmak zorundasız, onları kaçırdın mı böyle bir sonuç alıyorsun. İkinci yarıda futbolcularımıza yorgunluk bastı. Tabii ki ben de futbolcularda da hayal kırıklığı var. İlk yarı çok pozisyon ürettik. Duran toptan yediğimiz iki gol bizi hayal kırıklığına uğrattı' dedi. Maçın kahramanı Arda ise, 'Yemememiz gereken golleri yedik. Futbolda böyle şeyler oluyor. Galatasaray Belgrad'a fark atacak futbolu oynadı. Rakibi orada yenip turu geçeceğiz' diye konuştu.

Bahadır ÇOKİŞLER


Akşam