Hakan tuttu, Kartal umutlu

Avrupa'da hedefi büyük koyan Beşiktaş, hafife aldığı Plzen'i geçemedi. İlk devre zorlanan, kalecisi ...



Avrupa'da hedefi büyük koyan Beşiktaş, hafife aldığı Plzen'i geçemedi. İlk devre zorlanan, kalecisi Hakan Arıkan'la ayakta kalan Siyah-Beyazlılar, Çek temsilcisi karşısında geriye düştü, Delgado'nun penaltısıyla dengeyi sağladı. İkinci yarıda toparlanan Kartal golleri bulamayınca, tur İnönü Stadı'ndaki rövanşa kaldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile karşılaştı. Sıkıntılı geçen 90 dakikada Siyah-Beyazlılar, Plzen ile 1-1 berabere kalarak rövanş öncesi avantaj elde etti. Plzen'in golü David Limbersky'den gelirken, Kartal'ın sayısını penaltıdan Delgado kaydetti. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.
Beklenenin aksine mücadeleye baskılı başlayan taraf Plzen oldu. Özellikle orta alanı kalabalık tutarak Beşiktaş'ı kendi yarı sahasına hapseden Plzen, ilk 10 dakikalık dilimde Hakan Arıkan'ın koruduğu kalede iki net gol pozisyonu buldu. İleriye çıkmakta zorlanan ve oyun kuramayan Siyah-Beyazlılar, rakip yarı alanda organize olamadı. Kalabalık bir savunma anlayışına sahip Plzen'i, Schuster'in öğrencileri kanatlardan yıpratmaya çalıştı. Hücum varyasyonlarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Ernst'in istekli, etkili ve hırslı futboluna arkadaşlarının katkısı olmayınca ilk devre Çeklerin kontrolünde geçti. Bu baskı 28. dakikada Limbersky ile golü getirdi ve skor 1-0 oldu. İlk 45 dakikanın sonlarına yaklaşılırken Quaresma rakip ceza sahasında yerde kaldı; hakem tereddüt etmeden beyaz noktayı gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Delgado, düzgün bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi. Plzen karşısında vasat bir performans sergileyen ve hayal kırıklığına yol açan Beşiktaş'ta maça damga vuran isim kaleci Hakan Arıkan oldu. Hakan gerek ceza alanı içinden gerekse cepheden atılan şutlarda hata yapmadı.
İkinci yarıya da sorunlarla giren Beşiktaş, rakibinin baskısı sebebiyle hücuma çıkmakta zorlandı. İlerleyen dakikalarda yavaş yavaş topa sahip olan Siyah-Beyazlılar, organize olarak gol aramak istediyse de netice alamadı. Kornerlerle karambol oluşturarak etkili olan Plzen ise Hakan'ın koruduğu kalede birbiri ardına pozisyonlar yakaladı. Son anlara girilirken risk almaya başlayan Kartal, rakip kalede Nihat ve Quresma ile şans bulsa da tabeladaki skor değişmedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
Schuster'den Hilbert'e ilk forma
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Roberto Jan Hilbert, Viktoria Plzen maçıyla ilk kez bir resmî karşılaşmada Siyah-Beyazlı forma giydi. Lisansı çıkarılmayan ve bu sebeple Vikingur mücadelelerini kaçıran Alman oyuncuyu teknik direktör Schuster, İsmail Köybaşı'nın yerine sağ kanatta görevlendirdi. Geçmiş dönemlerde Galatasaray'da oynayan Plzen'in Çek futbolcusu Pavel Horvath ise dünkü karşılaşmaya kaptan olarak çıktı.
Çek Cumhuriyeti'nde İnönü coşkusu
Beşiktaş'ı, Viktoria Plzen maçında taraftarları yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelerden Prag'a gelen Siyah-Beyazlı futbolseverler gün boyunca başkent sokaklarında takımları lehine tezahürat yaptı. Taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldururken, stattaki dev ekranda zaman zaman İnönü Stadı'nda yapılan şovlar gösterildi. Kale arkasındaki Çeklerin 'Türklerle savaşmalıyız' pankartı dikkat çekti.
9 bininci kart sahibine ödül
Beşiktaş'ta 9 bininci kombine kartı satın alan Alaaddin Binici adlı taraftar, özel VIP hediyenin sahibi oldu. BJK İnönü Kartal Yuvası Mağaza Müdürü Serhat Yılmaz tarafından Binici'ye takdim edilen VIP hediye seti içinde yeni sezon için hazırlanan beyaz forma, blazer ceket, gömlek, pantolon, kravat, kemer, rozet, kol düğmesi seti ve kartal heykeli bulunuyor. Kombine kart satışların 20 Ağustos Cuma günü sona ereceği duyuruldu.
Maçın adamı - Hakan kalesinde devleşti
Bir kaleci, bir karşılaşmada herhalde ancak bu kadar iyi oynayabilir. Özellikle ilk yarıdaki tehlikeli Plzen ataklarında kalesinde devleşti. Hakan Arıkan'a nazar değmesin diyorum. Rüştü'nün yokluğunda forma şansı bulan Hakan, bu performansıyla Milli Takım kalesini alacak gibi.
Hayak kırıklığı - Bu Nobre hiç 'Mert' değil!
Beşiktaş'ın forvetteki gol umudu Mert Nobre, son dönemdeki düşüşünü dünkü maçta belgeledi. Brezilyalı asıllı Türk futbolcu, Çek takımı Plzen karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Bobo'nun yerine şans bulurken hocası Bern Schuster'in gözüne giremedi, 77'de kenara alındı.
Kırılma anı - Beşiktaş'ın kazandığı penaltı
Rakip çok iyi oynadığı ve kaleci Hakan Arıkan'ın yıldızlaştığı dakikalarda 1-0 öndeydi. İlk yarının bitimine 1 dakika kala Quaresma'nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Delgado gole çevirince Beşiktaş moral kazandı. Çek takımı ise psikolojik bir çöküntüye girdi.
VİKTORİA PLZEN- BEŞİKTAŞ: 1-1
ViKtoria Plzen: Krbecek 5, Rajtoral 5, Navratil 5, Bystron 4, Limbersky 6, Horvath 5, Rada 5, Jiracek 4 (Dk. 86 Hruska 3), Petrzela 5 (Dk. 90 Hajovski ?), Kolar 6 (Dk. 67 Strihavka 3), Rezek 6.
Beşiktaş: Hakan 8, Erhan 5, Sivok 5, İbrahim Toraman 6, İbrahim Üzülmez 5, Hilbert 4 (Dk. 67 Tabata 4), Ernst 5, Delgado 5, Quaresma 5, Nihat 4 (Dk. 46 Necip 6), Nobre 3 (Dk. 77 Bobo 4)
Goller: Dk. 28 Limbersky / Dk. 44 Delgado (Pen.)
Sarı Kartlar: Rajtoral / Sivok, Delgado, Necip
Hakemler: Carlos Clos Gomez 7, Juan Jose Gallego Galindo 6, Luis Fernando Marco Martinez 6 (İspanya) Stat: Letna

Zaman