Fener, Gyan'a zam yaptı

F.Bahçe, uzun süredir peşinde olduğu Asamoah Gyan için Rennes'e cazip bir teklif sundu. Sarı Laciver...



F.Bahçe, uzun süredir peşinde olduğu Asamoah Gyan için Rennes'e cazip bir teklif sundu. Sarı Lacivertliler, daha önce 13 milyon Euro teklif ettiği Ganalı forvet için şartları zorladı ve tam 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Tottenham ve West Ham'ın da talip olduğu Gyan için son kararı Fransız kulübü verecek.

Dış transferdeki suskunluğunu Miroslav Stoch ile İssiar Dia ile bozan Fenerbahçe, yabancı forvet arayışlarını sürdürüyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda genç, hızlı ve güçlü oyuncularla ilgilenen Sarı-Lacivertli ekibin listesinin ilk sırasında Asamoah Gyan var. Güney Afrika'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan Ganalı futbolcu için Fransız kulübü Rennes'in kapısını çalan Fenerbahçe, yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu transferi bitiremiyor. Ancak Rennes'e son bir teklif sunulduğu ve transferin bugün ya da yarın netlik kazanacağı bildirildi. Kanarya'nın Türkiye şartlarında astronomik sayılabilecek teklifinin de 16 milyon Euro olduğu iddia edildi.
Başkan Aziz Yıldırım'ın ismini doğruladığı ve kadrolarına katmaya çalıştıklarını açıkladığı Gyan konusunda görüşmeler epey zamandır devam ediyordu. Ancak en yüksek 13 milyon Euro'ya çıkan Fenerbahçe, Rennes'ten olumlu cevap alamamıştı. İspanyol golcü Daniel Güiza'yı gözden çıkaran, Semih Şentürk ile Gökhan Ünal'ı da şu an için yeterli görmeyen Aykut Kocaman, Gyan'ın alınmasını ısrarla istiyordu. Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala forvet hattında sıkıntı yaşamaktan korkan Kocaman'ın talebini onaylayan yönetim, şartları iyice zorladı ve Rennes'e tam 16 milyon Euro'luk teklif yaptı. Le Parisien gazetesinin haberine göre Tottenham ve West Ham gibi İngiliz kulüplerinin de talip olduğu yıldız için Fenerbahçe bir adım öne geçti. Gyan'ın bonservisini almaya çalışan Fenerbahçe'nin bu denli yüksek bir bedele çıkması taraftarların tepkisini çekti. İnternet sitelerinde yorum yazanların büyük bölümü Güiza tecrübesinden sonra Afrikalı bir oyuncuya 16 milyon Euro ödenmesinin hata olacağını savundu.
İsviçre'de hedef galibiyet, tek korku sentetik çimFnerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunun ilk maçında bugün İsviçre'nin Young Boys takımı ile karşılaşacak. Başkent Bern'deki Stade de Suisse'de TSİ 21.15'te başlayacak maçı Norveçli Svein Oddvar Moen yönetirken rövanş 4 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak. Mücadeleyi değerlendiren Sarı-Lacivertlilerin hocası Aykut Kocaman, "Hedefimize kilitlenmiş olarak sahaya çıkacağız." dedi. Genç çalıştırıcı, Stade de Suisse'nin zemininin sentetik çim olmasının problem teşkil edebileceğini, ama bunu sorun olarak düşünmediklerini, üstesinden gelmeleri gerektiğini kaydetti.
Zaman