Doku Reddini İlacı Kullanılmadan İlk Nakil Roma

İtalya'nın Floransa kentinde, iki kanserli hastaya, "kök hücre takviyesi" ile doku reddi ilacı kullanılmadan nefes borusu nakli yapıldı.

  İtalya ' nın Floransa kentinde , iki kanserli hastaya , " kök hücre takviyesi " ile doku reddi ilacı kullanılmadan nefes borusu nakli yapıldı .
AOU Careggi Hastanesi Başhekimi Walter Giovannini ' nin verdiği bilgiye göre , 31 yaşındaki Çek hasta ve 19 yaşındaki İngiliz hasta , 3-13 Temmuzda ameliyat edildi . İngiliz kadın , ameliyattan 3-4 gün sonra konuşmaya başladı . Hastaların ikisi de hastaneden taburcu oldu .
Dr . Paolo Macchiarini , ilk nefes borusu naklini iki yıl önce İspanya ' da Kolombiyalı kadın hastaya yaptı ve doku nakli reddini engelleyen , ancak vücudu yıpratıcı ilacı kullanılmadı .
İtalya ' nın Ulusal Organ Nakli Merkezi ' nin Müdürü Alasseandro Nanni Costa , yeni nakil tekniği ile doku reddini önleyen ilaç da verilmeyerek çok büyük aşama kaydedildiğini , biyotekloji kullanıldığını açıkladı .
Floransa ' daki nefes borusu nakli , ilaç tedavisi ( kemoterapi ) ve ışın tedavisine ( radyoterapi ) uygun olmayan organlardan olan nefes borusu için çok önemli sayılıyor .
Ameliyatı yapan Dr . Macchiarini , Floransa ' da düzenlenen basın toplantısında yeni tekniği gırtlak ve akciğer ameliyatlarına da uygulamayı düşündüğünü , ileride başka organlarda da kök hücre takviyesiyle nakil yapılabileceğini söyledi .

30 . 07 . 2010 20 : 49 : 13