Blackberry için kısıtlamalar gelebilir

Blackberry'ler arasında gerçekleştirilen e-posta ve bilgi alışverişlerinin yerel hükümetler tarafından takip edilememesi, bu durumdan şikayetçi olan bazı hükümetleri tedbir almaya yöneltecek gibi görünüyor.

Blackberry için kısıtlamalar gelebilir
Bundan önce Suudi Arabistan, Bahreyn, Hindistan ve Kuveyt hükümetleri tarafından konuyla ilgili önlem alınmak yolunda adımlar atılırken, bu ülkelere şimdi de Birleşik Arap Emirlikleri eklendi. BAE Telekomünikasyon Denetleme Kurumu yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Blackberry'ler milli kanunların koyduğu sınırların ötesinde çalışmakta olmalarından dolayı istismara açık bir konumda bulunuyorlar. Bunun anlamı ise BB'nin BAE'ye yönelik güvenlik tehdidi barındırması.

Blackberry bilgilerinin saklanması ve girilememesi sebebiyle bazı uygulamaların kötüye kullanılabileceği ve bunun sosyal, hukuksal ve milli güvenlikle ilgili sıkıntılara yol açabileceğini öne süren Telekomünikasyon Denetleme Kurumu, bu potansiyel tehlikeyi gidermeye yönelik önlem alacaklarını vurgularken, bulacakları çözümle beraber tüketiciyi korumaya devam edeceklerini fakat diğer yandan da yararlandıkları bu hizmetten artık kanunlar çerçevesinde yararlanmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi BlackBerry telefonlar arasında yapılan e-posta ve bilgi alışverişleri RIM'in Kanada'daki özel ağı üzerinden geçmesi sebebiyle, yerel hükümetler tarafından takip edilemiyor. BAE açısından bu durumun giderek önem kazanmasının sebebi ise ülke dahilinde ciddi miktarda BB abonesi olması. Şöyle ki, BAE'de 100 bini iş abonesi olmak üzere toplamda yarım milyon dolayında BlackBerry abonesi mevcut.

Hükümetin nasıl bir tedbir alacağına dair ise henüz açıklanan bir bilgi bulunmamakta.