Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Ayasofya kentsel dönüşüm projesiyle ziyaret mekanı olacak

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin, tüm misafirlerin hayranlık ve beğeni ile ziya

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin, tüm misafirlerin hayranlık ve beğeni ile ziyaret edeceği bir mekan haline getirileceğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, Ayasofyalılar Derneği Başkanı Mustafa Bal ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Ayasofya Mahallesi'nde Trabzon'un en büyük projelerinden birisini yaptıklarını ifade etti. Ayasofya Müzesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin, tüm misafirlerin hayranlık ve beğeni ile ziyaret edeceği bir mekan haline getirileceğine işaret eden Gümrükçüoğlu, "Bu kentsel dönüşüm çerçevesinde 2005 yerel seçimleri öncesi biz mahallemizi ve mahallilerimizi ziyaret ettiğimizde SİT alanı olması itibarı ile hiçbir yapılaşmanın gerçekleştirilemediği, yaşam koşullarının çok zor olduğu ve yeni yerlerine imar hakkı verilmesini veya düzenlenerek bu şekilde kültür merkezi haline getirilmesini talep etmekteydiler. Biz de o zaman yerel seçimlerde belediye başkanlığını halkımız bize tevdi etse de etmese de mutlaka hükümetimiz nezdinde girişimlerde bulunarak bunu gerçekleştireceğimizi vaat etmiştik. Başbakan'ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehrimin Bakanı Sayın Faruk Nafiz Özak, milletvekillerimiz, TOKİ Başkan'ımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın büyük destekleri ile bu büyük projeyi başlattık. Ve çok önemli bir aşamaya getirdik. Birkaç tane binamız ile birlikte kıymet taktiri sonrasında yasal olan, hukuka dayanan, mahkemeye dayanan kıymet taktiri sonrasında da biz bütün bölgenin binadan arındırılmasını temin etmiş olacağız." diye konuştu.

Ayasofyalılar Derneği Başkanı Mustafa Bal, Başkan Gümrükçüoğlu'na Ayasofya Müzesi etrafının kentsel dönüşümü ile ilgili seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirdiği için teşekkür etti. Bal, "Ayasofya Müzesi'nin etrafında yaptığınız çalışmaları mahalle halkı olarak görüyor ve tebrik ediyoruz. İnşallah Ayasofya Müzesi bu çalışmaların ardından etrafı ile bütünleşerek daha güzel bir görünüme kavuşacak." dedi.