Atso Başkanı Budak'tan Değerlendirme

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, İstanbul Sanayi Odası'nın ( İSO) geleneksel olarak yayınladığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu'nu değerlendirdi

Atso Başkanı Budak'tan Değerlendirme
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, İstanbul Sanayi Odası'nın ( İSO) geleneksel olarak yayınladığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu'nu değerlendirdi.
ATSO Başkanı Budak, yaptığı yazılı açıklamada genel sıralamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'dan ADOPEN, AGT ve YÖRÜKOĞLU firmaları ile Burdur-Bucak'tan da AS ÇİMENTO firması ilk 500 firma arasında yer aldığını belirtti. Budak açıklamada, Genel sıralamada AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının 2008 yılında 441'inci iken 2009 yılında 372'inci, Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. A.Ş. firmasının ise 2008 yılında 433'üncü iken 2009 yılında 392'inci sıraya yükseldiği, Adopen Plastik ve İnşaat San. A.Ş. firmasının ise 2008 yılına göre 18 sıra gerilemesine rağmen, 281'inci olarak aynı zamanda Antalya'nın da en büyük sanayi firması olarak ilan edildiğini bildirdi.
Budak açıklamasında, "2009 yılında ADOPEN Plastik firmasının 175 milyon TL, AGT Ağaç Sanayi firmasının 133 milyon TL ve Yörükoğlu Süt Ürünleri firmasının da 125 milyon TL üretimden satış elde ettiği, her 3 firmanın da 2009 yılını karla kapattığı ve yarattıkları brüt katma değerlerin bir önceki yıla göre artış gösterdiği görülmektedir. Antalya'mızın güçlü yönünü ortaya çıkartan, Odamız üyesi ADOPEN, AGT ve Yörükoğlu firmalarına başarılarının devamını dileyerek kendilerini tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda Antalya'dan daha çok firmanın en büyükler listesinde yer almasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.