Ak Partili Vekillerden Referandum Turu

AK Parti Sivas milletvekilleri, seçim bölgeleri Sivas'ta halka anayasa değişikliğini anlattılar

AK Parti Sivas milletvekilleri, seçim bölgeleri Sivas'ta halka anayasa değişikliğini anlattılar. Milletvekili Hamza Yerlikaya, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın 'Biz hiç kimsenin yargıcı olmak istemiyoruz' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, "Siyaset yapmak isteyenler siyasi parti içine girerek siyaset yapacak. Devletin koltuğunu işgal edipte siyaset yapmak çok doğru değil bence" dedi.
AK Parti Sivas Merkez İlçe Teşkilatı tarafından Klavuz Mahallesi Toplu Konu İdaresi (TOKİ) önünde düzenlenen 'Referanduma Evet' toplantısına AK Parti Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Mustafa Açıkalın, Osman Kılıç, Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Kadın ve Gençlik Kolları ile partililer katıldı. Toplantı öncesi vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Selami Uzun, iş isteyen vatandaşlara iş taleplerinin karşılanacağını söyledi.
'Referanduma Evet' toplantısında konuşan Milletvekili Osman Kılıç, 12 Eylül Anayasası'na bütün partilerin karşı olduğunu belirterek, "Ülkemizin kalkınmasına, huzuruna, refahına, gençlerimizin eğitimine yapmış olduğumuz hizmete mani olan 30 yıldan beri devam eden 12 Eylül Anayasası'ndan herkes şikayetçidir. İktidarda olan parti, Meclis'te grubu olan partiler, grubu olmayan partilerin tamamı 12 Eylül darbe Anayasası'ndan şikayetçidirler. Onların getirdiği olumsuzluklarından şikayetçiler ama maalesef yüce
milletin refahı ve huzuru için yapılan bu 12 Eylül Anayasası'nın bir kısım maddelerini değiştirmek için 27 maddeden oluşan mini bir Anayasa değişikliğini Allah'ın izniyle Meclis'ten geçirdik, şimdi halkın huzuruna sunuyoruz" dedi.
Milletvekili Selami Uzun ise, yapacakları Anayasa değişikliğinde parti kapatmaların zorlaştırılacağını ifade ederek, "Sağda solda iş yerinde, kahvede birbirinize sorarsınız bu Anayasa'nın ne faydası var gibi. Ben küçük bir örnek vereceğim, o örnek size faydalı olacak. Biz bu Anayasa ile ne yapmak istiyoruz? Parti kapatmaları zorlaştırmak istiyoruz. Niye? Çünkü bize de kapatma davası açtılar 2008 yılında. AK Parti'yi kapatıyorlardı, bir kabahatimiz var mıydı? Yok. Öyleyse bu Anayasa değişikliği neymiş?
Bize iş demekmiş. Çünkü sadece Sivas'ta değil, bütün Türkiye'de AK Parti'ye açılan kapatma davasının sonucunda 20 milyar dolarlık bir kaybımız var. Sırf sadece faizler yükseldiği için" diye konuştu.
Toplantı sonrası İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milletvekili Hamza Yerlikaya, 12 Eylül'de yapılacak referandumun bir seçim olmadığını dile getirerek, "Bu bir genel ya da belediye seçimi değildir. Bu bir referandum, Türkiye'nin tam özgürleştirdiği, daha yaşanır bir ülke haline gelmesi için 'Evet' verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Biz gezmekten, anlatmaktan yorulmuyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz" dedi.
Yerlikaya, referandum için 'Hayır' kampanyası başlatan CHP ve MHP'lilere seslenerek, "Referanduma muhalefet olan taraflar zaten taraf oldu, onlar da karşıt görüşlerini anlatıyor fakat bir şeyi merak ediyor ve cevap bekliyoruz. Anayasanın hiçbir maddesine muhalefet olan partiler hiçbir maddesini madde madde sayıp sayıp ta biz bu maddelere karşıyız diyemiyor. Çünkü neye karşı olacak? Şehit ailesine mi karşısın, hanımlara mı, özürlülere mi, çocuklara mı karşısın? HSYK daha yapısı güzelleştirilmiş, çoğulcu
bir demokrasi olsun diyoruz. Anayasada aynısını söylüyoruz. Geçici 15. maddede bu ülkede darbe yapan yargılansın ve bundan sonra da cesaret emesin. Bunu diyoruz. Neye karşılar? Birde bugün sahalarda var edip de 24 saat içerisinde fikir değiştirenlere bu halkımız sandıkta cevap verecek" şeklinde konuştu.

"DEVLETİN KOLTUĞUNU İŞGAL EDİPTE SİYASET YAPMAK ÇOK DOĞRU DEĞİL"
Hamza Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın yapmış olduğu 'Biz hiç kimsenin yargıcı olmak istemiyoruz' şeklindeki açıklamalarıyla ilgili olarak da, "YARSAV Başkanı kendi fikir ve düşüncelerini söylemişler, saygı duymak lazım. Ama biz şunu söylüyoruz. Hukuk ve adalet mecrasında devam edecek siyaset yapmayacak. Siyaseti bırakacaklar, siyasetçiler yapar. Siyaset yapmak isteyenler siyasi parti içine girerek siyaset yapacak. Devletin koltuğunu işgal edipte siyaset yapmak çok
doğru değil bence" dedi.
(TB-AÖ-CC-Y)