Wımbledon'ın Kraliçesi Serena Wımbledon

DON'IN KRALİÇESİ SERENA

WIMBLEDON (A.

  DON ' IN KRALİÇESİ SERENA

WIMBLEDON ( A . A ) - 03 . 07 . 2010 - Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD ' li Serena Williams , 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva ' yı 2-0 yenerek şampiyon oldu .
İngiltere ' nin başkenti Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan maçta , Wimbledon ' da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , bu turnuvada 7 kez mücadele eden ve 4 ' üncü tura kadar çıkan 26 yaşındaki Zvonareva ile Merkez Kort ' ta karşı karşıya geldi .
1 . setin ilk 5 oyununda iki raket de kendi servis oyunlarında başarılı oldu . ABD ' li tenisçi , ilk servis kırma şansını 6 . oyunda elde etti , ancak Rus raket buna izin vermedi .
8 . oyunda 30-40 gerideyken rakibinin yaptığı çift hatayla önce eşitliği sağlayan Serena Williams , ilk denemesinde olmasa da ikinci girişiminde Zvonareva ' nın servisini kırdı ve 5-3 öne geçti . Servis kullandığı son oyunu alan ABD ' li raket , 36 dakika süren ilk seti 6-3 kazandı .
İkinci sete ilk oyunda Zvonareva ' nın servisini kırarak çok iyi bir başlangıç yapan Serena Williams , kendi oyununu da alarak 2-0 öne geçti . 5 . oyunda 2 kez servis kırma şansı yakalayan ABD ' li tenisçi , bunu başararak rakibinin bu sette 2 . kez servisini kırdı ve skoru 4-1 yaptı . 8 . ve son oyunu da alarak 30 dakika süren seti 6-4 kazanan Serena Williams , geçen yılın ardından bu yıl da şampiyonluğunu ilan etti .

-SERENA WILLIAMS : ' BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN ' -

Wimbledon ' da 4 . şampiyonluğunu elde eden ABD ' li Serena Williams , ödül töreninde yaptığı konuşmada , bugünün kendisi için çok özel olduğunu belirterek , ' 13 . kez Grand Slam kazandım , çok mutluyum ' dedi .
' Tanrı ' ya , babama , anneme , kardeşlerime ve özellikle beni destekleyen seyircilere çok teşekkür ediyorum , seyirciler harikaydı ' diyen Serena Williams , maça ablası Venus Williams ' ın hediye ettiği kolyeyle çıktığını ve kolyenin kendisine şans getirdiğini söyledi .
Turnuvada finale kadar yükselen Rus raket Vera Zvonerava ise rakibinin harika bir oyuncu olduğu ifade ederek , ' Kesinlikle bugün kazanmayı hak etti . Performansımdan olayı biraz hayal kırıklığına uğradım . En iyi oyunumu sergileyemedim ' diye konuştu .
Rus tenisçi bugün çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini ve Merkez Kort ' ta maç yaptığını sözlerine ekledi .

-1 MİLYON STERLİN KAZANDI-

Tek bayanlarda şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , 1 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu .
Bu yıl alınan karar gereği tek bayanlarda ve tek erkeklerde şampiyona verilen para miktarı 1 milyon sterline çıkarılmıştı .

03 . 07 . 2010 18 : 17 : 00