Wimbledon'ın kraliçesi Serena Williams

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva'yı 2-0 yenerek şampiyon oldu. İng...

 

Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD ' li Serena Williams , 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva ' yı 2-0 yenerek şampiyon oldu .

İngiltere ' nin başkenti Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan maçta , Wimbledon ' da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , bu turnuvada 7 kez mücadele eden ve 4 ' üncü tura kadar çıkan 26 yaşındaki Zvonareva ile Merkez Kort ' ta karşı karşıya geldi .
1 . setin ilk 5 oyununda iki raket de kendi servis oyunlarında başarılı oldu . ABD ' li tenisçi , ilk servis kırma şansını 6 . oyunda elde etti , ancak Rus raket buna izin vermedi .
8 . oyunda 30-40 gerideyken rakibinin yaptığı çift hatayla önce eşitliği sağlayan Serena Williams , ilk denemesinde olmasa da ikinci girişiminde Zvonareva ' nın servisini kırdı ve 5-3 öne geçti . Servis kullandığı son oyunu alan ABD ' li raket , 36 dakika süren ilk seti 6-3 kazandı .
İkinci sete ilk oyunda Zvonareva ' nın servisini kırarak çok iyi bir başlangıç yapan Serena Williams , kendi oyununu da alarak 2-0 öne geçti . 5 . oyunda 2 kez servis kırma şansı yakalayan ABD ' li tenisçi , bunu başararak rakibinin bu sette 2 . kez servisini kırdı ve skoru 4-1 yaptı . 8 . ve son oyunu da alarak 30 dakika süren seti 6-4 kazanan Serena Williams , geçen yılın ardından bu yıl da şampiyonluğunu ilan etti .
-SERENA , ŞAMPİYONANIN EN ÇOK ' ' ACE ' ' ATAN OYUNCUSU-
Geçen yıl finalde ablası Venus Williams ' ı 2-0 mağlup ederek Wimbledon ' da şampiyon olan 29 yaşındaki Serena Williams , mücadeleyi 9 ' ' ace ' ' , 15 basit , 3 çift hatayla tamamladı .
Tek bayanlarda şampiyon olan Serena Williams , turnuva boyunca attığı 89 ' ' ace ' ' ile en fazla ' ' ace ' ' yapan bayan raket oldu . Serena Williams ' ı 30 ' ' ace ' ' le Venus Williams , 29 ' ' ace ' ' le de Eston raket Kanepi izledi .
ABD ' li şampiyon raket , turnuva süresince 15 çift hata yaptı .
Şimdiye kadar 10 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Rus Zvonareva ise 4 ' ' ace ' ' , 11 basit , 2 çift hata yaptı .
Kullandığı 33 ilk servisten 31 ' inde puanı hanesine yazdıran ABD ' li Williams , servis kırmak için elde ettiği 7 fırsattan 3 ' ünü değerlendirdi . Rus tenisçi ise hiç servis kırma şansı yakalayamadı .
Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 196 kilometrelik hızla Serena Williams attı .
Serena Williams , bu yıl katıldığı Avustralya Açık ' ta şampiyon olurken , Fransa Açık ' ta çeyrek finalde elenmişti .
Rus Zvonareva ise bu yıl Avustralya Açık ' ta 4 ' üncü , Fransa Açık ' ta ise 2 ' nci turda turnuvaya veda etmişti .
Kariyerinde 13 . ' ' Grand Slam ' ' şampiyonluğuna ulaşan Serena Williams ' ın kazandığı şampiyonluklar şöyle :
Avustralya Açık : 2003 , 2005 , 2007 , 2009 , 2010
Fransa Açık : 2002
Wimbledon : 2002 , 2003 , 2009 , 2010
ABD Açık : 1999 , 2002 , 2008
-SERENA WILLIAMS : ' ' BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN ' ' -
Wimbledon ' da 4 . şampiyonluğunu elde eden ABD ' li Serena Williams , ödül töreninde yaptığı konuşmada , bugünün kendisi için çok özel olduğunu belirterek , ' ' 13 . kez Grand Slam kazandım , çok mutluyum ' ' dedi .
' ' Tanrı ' ya , babama , anneme , kardeşlerime ve özellikle beni destekleyen seyircilere çok teşekkür ediyorum , seyirciler harikaydı ' ' diyen Serena Williams , maça ablası Venus Williams ' ın hediye ettiği kolyeyle çıktığını ve kolyenin kendisine şans getirdiğini söyledi .
Turnuvada finale kadar yükselen Rus raket Vera Zvonerava ise rakibinin harika bir oyuncu olduğu ifade ederek , ' ' Kesinlikle bugün kazanmayı hak etti . Performansımdan olayı biraz hayal kırıklığına uğradım . En iyi oyunumu sergileyemedim ' ' diye konuştu .
Rus tenisçi bugün çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini ve Merkez Kort ' ta maç yaptığını sözlerine ekledi .
-ABD ' Lİ RAKET 1 MİLYON STERLİN KAZANDI-
Tek bayanlarda şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , 1 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu .
Bu yıl alınan karar gereği tek bayanlarda ve tek erkeklerde şampiyona verilen para miktarı 1 milyon sterline çıkarılmıştı .

Zaman