Uruguay-Gana: 4-2 ( maç görüntüleri izle )

2010 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı sürüyor. Günün ilk maçında Brezilya'yı 2-1 yenerek adını son dörde yazdıran Hollanda'nın rakibi olabilmek için Uruguay ve Gana kozlarını paylaştı. Birbirlerine üstünlük sağlayamayınca Uruguay Gana'yı penaltılarla devirdi ve yarı finale yükseldi.

Uruguay-Gana: 4-2 ( maç görüntüleri izle )
  2010 Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek final heyecanı sü ; rü ; yor . Gü ; nü ; n ilk maç ; ında Brezilya ' yı 2-1 yenerek adını son dö ; rde yazdıran Hollanda ' nın rakibi olabilmek iç ; in Uruguay ve Gana kozlarını paylaştı .

2010 Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek final heyecanı sü ; rü ; yor . Gü ; nü ; n ilk maç ; ında Brezilya ' yı 2-1 yenerek adını son dö ; rde yazdıran Hollanda ' nın rakibi olabilmek iç ; in Uruguay ve Gana kozlarını paylaştı . Johannesburg ' daki Soccer City Stadium ' daki mü ; cadeleden tur biletiyle ayrılan taraf , penaltılar sonrası 5-3 ' lü ; k skorla Uruguay oldu . Normal sü ; re ve uzatmaların 1-1 beraberlikle geç ; ildiği maç ; ta Gana , 120 . dakikada Asamoah Gyan ile bir penaltı atşından yararlananamadı .

Maç ; ın ilk golü ; , ilk yarının uzatma dakikalarında Muntari ' den geldi . Diego Forlan ' ın 55 . dakikadaki frikiği skorda dengeyi getirdi ve normal sü ; re ve uzatmalarda başka gol olmayınca maç ; penaltılara gitti . Penaltı atışları sonrası Uruguay Gana ' yı 5-3 mağlup ederek yarı finale yü ; kseldi .

MUNTARİ İLK 11 ' DE

Maç ; ö ; ncesi aç ; ıklanan ilk 11 ' lerde en dikkat ç ; eken olay , turnuva başından bu yana ilk 11 ' de yer almayan Gana ' nın Inter forması giyen yıldız orta saha oyuncusu Sulley Muntari ' nin maç ; a ilk 11 ' de başlaması oldu . Eksikleri olan Gana bö ; ylece ö ; nemli bir ismini bu zorlu maç ; ta sahaya sü ; rdü ; .

Diego Lugano ' nun kaptanlığını yaptığı Uruguay ise turnuva başından bu yana izlediğimiz kadrosunu aşağı yukarı koruyarak maç ; a başladı .

URUGUAY İSTEKLİ BAŞLADI

Maç ; a iyi başlayan taraf Uruguay oldu . Diego Forlan ö ; nderliğinde gelişen ataklar , Gana defansı ve kaleci Kingston ' ın ellerinde eledi .

Latin Amerika temsilcisi , ilk 20 dakika iç ; inde bulduğu duran toplarla da etkili olmaya ç ; alıştı ancak bu ataklar gol getirmedi .

Gana ise ö ; nceki maç ; larda olduğu gibi yine defans ağırlıklı bir oyun felsefesi ile sahada yer alırken ilk dakikalarda hü ; cumu ikinci plana attı .

GANA ' NIN SERTLİĞİ LUGANO ' YU BİTİRDİ

Savunmayı tatlı-sert bir futbolla yapan Gana , zaman zaman , istemeden de olsa ö ; lç ; ü ; yü ; kaç ; ırırken bu olaylardan birinde Uruguay , kaptanı Lugano ' yu kaybetti .

İlk yarının 28 . dakikasında , korner sırasında ileri ç ; ıkan Lugano hava topu mü ; cadelesinde Kwadwo Asamoah ' ın sağ ayağının ü ; zerine dü ; şmesi sonucu yerde kaldı . Pozisyonun ardından sekerek kalkan Lugano bir sü ; re daha oyuna devam etti .

Ancak ayağındaki acısı dinmeyen başarılı savunma oyuncusu kenara gelirken yerine Scotti girdi .

GANA TOPARLANDI

İlk yarım saatin ardından Gana oyunda dengeyi kurdu . Turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan ' ın ö ; nderliğinde gol arayan Afrika ekibi , aradığı gole ilk yarı sona ererken kavuştu .

Sulley Muntari ' nin 30 metreyi aşan bir yerden ç ; ektiği şutta kaleci Muslera ters ayakta yakalandı ve filelerle buluşan top , Gana ' nın soyunma odasına 1-0 ö ; nde gitmesini sağladı .

URUGUAY Ü ; Ç ; FORVET

Devre biterken yediği golle geriye dü ; şen Uruguay , elenmemek iç ; in , ö ; nü ; ndeki 45 dakika iç ; inde mutlaka gol ya da goller bulmalıydı ve bu noktada ikinci yarıya , Fernandez - Lodeiro değişikliği ile başladı ve hü ; cum hattını gü ; ç ; lendirdi .

İkinci yarıda Uruguay zaman zaman etkili ataklar gerç ; ekleştirse de Gana , ilk yarının başındakinin aksine geri ç ; ekilmeyip , rakibin alacağı risklerden , Asamoah Gyan ile yararlanmayı amaç ; ladı .

FORLAN ' DAN SÜ ; PER FRİKİK

Beraberlik iç ; in saldıran Uruguay , henü ; z son yarım saate girmeden , yıldız oyuncusu Diego Forlan ile beraberliği yakaladı .

55 . dakikada , ceza alanı dışı sol ç ; aprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına , Uruguay adına rakip yarı alanda kazanılan duran topların tamamına yakınını kullanan Forlan geç ; ti . Yıldız golcü ; nü ; n kaleye gö ; nderdiği top , kaleci Kingson ' ın hatası sonrası filelerle buluştu ve maç ; a denge geldi .

Atletico Madrid ' in golcü ; sü ; , Dü ; nya Kupası kariyerinin 4 . golü ; ne imza atarken bu gollerin tamamını , Afrika kıtasından ekiplere karşı kaydetmiş oldu .

URUGUAY GOL İÇ ; İN SALDIRIYOR

Hü ; cum ağırlıklı bir kadroyla ve 4-3-3 dü ; zeniyle sahada yer alan Uruguay , erken gelen beraberlik golü ; nü ; n verdiği moralle galibiyet iç ; in saldırdı ancak Forlan , Suarez ve M . Pereira ile bulduğu fırsatları golle değerlendiremedi .

Orta sahada yaptığı presle Gana ' nın organize atak geliştirmesine engel olmaya ç ; alışan Uruguay , bu amacını kısmen de olsa gerç ; ekleştirirken Gana , Uruguay karşısında , oyunun belirli bö ; lü ; mleri dışında genelde savunma yapan takım olarak gö ; zü ; ktü ; .

Maç ; ın kalan dakikalarında başka gol olmayınca normal sü ; re 1-1 berabere sona erdi ve zorlu mü ; cadele uzatmalara gitti .

NE YAPTIN GYAN!

İkinci yarıya ise Gana iyi başladı . Rakip yarı alanda daha fazla gö ; zü ; ken taraf olan Asamoah Gyan ve arkadaşları karşısında Uruguay zaman zaman Suarez ve Forlan ile gol iç ; in gelse de Gana defansı arasında istediklerini gerç ; ekleştiremediler ve ilk uzatma devresi golsü ; z sona erdi .

İlk uzatma devresiyle birlikte dü ; şmeye başlayan tempo , ikinci uzatma devresinde de sü ; rdü ; . Beklerin pek hü ; cuma katılmadığı uzatmalarda iki takım da fazla ü ; retken olamadı . Gana ' da Boateng , Uruguay ' da ise Forlan , rakip defansın hataları sonrası gollü ; k fırsatlar yakalasa da bu pozisyonlardan gol ç ; ıkmadı .

Uzatmalarda son dakika oynanırken Gana yarı finale ç ; ok ama ç ; ok yaklaştı! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası ceza alanı iç ; indeki karambolde Uruguay golcü ; sü ; Luis Suarez , gole giden topu kale ç ; izgisi iç ; inde eliyle ç ; ıkarınca hakem penaltı noktasını gö ; sterdi ve Suarez kırmızı kartla oyun dışı kaldı .

Uzatmanın son dakikasında kazanılan penaltı atışını Asamoah Gyan ü ; st direğe nişanladı ve bu pozisyonun hemen ardından hakem son dü ; dü ; ğü ; ç ; alarak maç ; ı penaltılara taşıdı . . .

Penaltı atışlarında Uruguay adına Forlan , Victorino , Scotti ve Abreu penaltıları gole ç ; evirirken M . Pereira topu auta gö ; nderdi . Gana ' da ise Asamoah Gyan ve Appiah atışları gole ç ; evirirken Mensah ve Adiyah ' ın kaç ; ırdığı penaltılar galip tarafı tayin etti . Sporx