'Polemik konusu yapmayın görüşün'

Süleyman ARIOĞLU




Süleyman ARIOĞLU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret ederek, görevinde başarı diledi. Cumhurbaşkanı Gül'ü valiliğe gelişinde Vali Hüseyin Avni Mutlu karşıladı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, iktidar partisi ile muhalefet partileri arasındaki randevu tartışmasının hatırlatılması üzerine, büyük sorunlarla karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, 'Türkiye çok büyük bir sorunla karşı karşıyayken, bu konuları hiç polemik konusu yapmamak gerekir. Herkesin büyük bir özgüven içinde hareket etmesi gerekir' dedi.
BİLGİLER HÜKÜMETTE
Parti başkanlarını davet ettiğinde, hükümet ile meclisteki partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Gül, şunları dile getirdi: Hükümet, ana muhalefet partisi ve Meclis'teki diğer partilerin muhakkak görüşmesi gerekir. Görüşüp olup bitenler hakkında daha detaylı bilgilendirmek gerekir. Şüphesiz ki, bilgiler hep hükümettedir. Dolayısıyla bunları hiç polemik konusu yapmadan, büyük bir özgüvenle, büyük bir olgunlukla bir araya gelip, Türkiye'nin bu önemli meselelerini görüşmek gerekir. Basının önünde konuşulamayacak konuları, Türkiye'nin yönetiminden sorumlu, gerek iktidar gerek muhalefet partileri olsun, onlar da Meclis'te oldukları için sorumlulukları vardır, bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben bu bilgilendirmeyi hepsine yaptım. Burada önemli olan şey katılımcılıktır. Herkesin bu konularda birlikte hareket etmesi önemlidir.  Bir soru üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Benyamin Eliezer arasındaki gizli görüşmeyi de değerlendiren Gül, 'Dışişleri bakanları yeri gelirse savaş anında bile görüşürler' değerlendirmesinde bulundu.

TWİTTER'DA SİZLERDEN BİRİYİM
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yazığı bir mesajlarla ilgili bir soru üzerine Gül, 'Orayı siyasi konularla ilgili olarak hiçbir zaman kullanmam, kullanmayı da düşünmüyorum. O zaman basın toplantısının bir anlamı kalmaz. Biliyorsunuz o bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için insani konularla ilgili, şahıslarımızla ilgili görüşlerimi sizlerden biri olarak paylaşmayı tercih ediyorum. Ama, cumhurbaşkanı vasfımla muhataplarım ayrıdır, ilişkilerim ayrıdır. Orayı bir basın ilişkisi olarak hiçbir zaman doğrusu düşünmüyorum' diye konuştu.


Akşam