Pamukoğlu'ndan seçim tahmini

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, hükümetin iç ve dış sebepler nedeniyle bir daha seçilemeyeceğini öne sürerek, 'En kestirmeden bakıldığında koalisyon olur' dedi.



Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, hükümetin iç ve dış sebepler nedeniyle bir daha seçilemeyeceğini öne sürerek, "En kestirmeden bakıldığında koalisyon olur" dedi.

Pamukoğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın
toplantısında, seçimlerde Meclisin değişeceğini ileri sürerek, "Bu hükümet bir daha iç ve dış sebeplerden dolayı hükümet olamayacak. En kestirmeden bakıldığında koalisyon olur. Batıdaki, Avrupa’daki seçimlerde partiler arasında çok büyük fark olmaz. Ama Türkiye’de bir anda 25-30’luk çark yapabilir. Böyle olursa bir parti en çok oyu da alabilir" diye konuştu.

Pamukoğlu, terörün insanların hayal edemeyeceği kadar kısa sürede
biteceğini savunarak, şöyle konuştu:

"Halk ekmek ve huzur arıyor. Ekmekten kasıt tarım ve hayvancılık bitmiş.
Huzurdan kastedilen kontrolden çıkmış terör faaliyetleri ve PKK eylemleri.
İnsanlar gelir, kazanç, paradan öne huzuru koymuşlar. Hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, Türkiye’nin mutlaka bu beladan kurtarılması lazım geldiğini düşünüyorlar. Bu benim için yeni ve yadırgatıcı bir şey değil. Ama halk bu hale geldi. 62 aya yakın dolaşmamda Türkiye’de gördüğümün özeti bu. Ülkenin güvenlik işi, barınma beslenme işinin önüne geçti. Halk bugüne kadar yapılan siyasetten nefret eder hale geldi. Bizi yıllardır uyuttular, avuttular ve soydular." Türkiye’nin üç şey yapılamadığı için bu duruma düştüğünü ileri süren  Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Dışarıya ve içeriye karşı tam bir siyasi irade kullanılamadı. Yani
PKK’ya verilen siyasi ve lojistik desteğe karşı bir duruş sağlanamadı. İçeride de güçlü bir siyasi duruş sağlamadı. Eşkıyanın bölgede yaşayan Kürt vatandaşlardan ayrılması lazım. Eşkıya ile mücadele etmek, bitirilmesi başka şey, Kürt vatandaşların, bölgenin ihtiyacına bakmak başka şey. Bu atlanırsa olmaz. İkincisi istihbarat olması gerektiği gibi yapılamadı. Üçüncüsü ise dağdaki eşkıyaya uygun bir silahlı mücadele yapılamadı, örgütlenme sağlanamadı. Bunlar yapılamadıktan sonra ekonomik, sosyal iktidar alt meselelerdir. Ama şu anda siyaset yapanlar ve
bürokraside görev yapanlarla bu iş olmaz."

Pamukoğlu, iktidara geldiklerinde idamın terör örgütü kuran ve ona
liderlik yapanlar için geri getirileceğini ifade ederek, iktidarlarında AB ile
bütün ilişkileri de keseceğini söyledi.
 

 

 

 


Akşam