Mesut Özil ve Serdar Taşçı, Alman basınında

Almanya Milli Futbol Takımı'nda forma giyen göçmen çocuklarını tanıtan Alman Stern dergisi, bunun Almanya için de bir model oluşturabileceğini yazdı. Dergide ''Özi...

 

Almanya Milli Futbol Takımı ' nda forma giyen göçmen çocuklarını tanıtan Alman Stern dergisi , bunun Almanya için de bir model oluşturabileceğini yazdı .

Dergide ' ' Özil ve Co ' ' başlığı ile birinci sayfadan yayımlanan haberde , Alman Milli Takımının büyüleyici futbolu ile herkesi şaşırttığı , 23 oyuncudan 11 ' inin yabancı kökenli olduğu , takımdaki bu birliktelik ruhunun Alman ulusuna da yansıyabileceği ifade edildi .
Haberde , milli takımda forma giyen Mesut Özil ve Serdar Taşçı ' nın ve bu oyuncularının babaları ile diğer göçmen kökenli futbolcuların fotoğraflarına yer verildi .
Büyük gözleri ve çekingen bakışları ile 21 yaşındaki Mesut ' un ' ' Alman oyununun yüzü ' ' olduğu ifade edilen haberde , Dünya Kupası ' nda ikinci turda İngiltere ' ye karşı alınan 4-1 ' lik galibiyetin gelecek kuşaklarda da konuşulacağı kaydedildi .
Mesut ' un , babaannesinin ölümü nedeni ile camiye gittiği , kız arkadaşı Anna Maria Lagerblom ' un Müslüman olduğu gibi konulara Almanya ' nın aniden büyük ilgi göstermeye başladığı belirtilen haberde , Alman Milli Takımında 1998 yılına kadar göçmenlerin oynamadığına dikkat çekildi .
Mesut ' un her zaman Alman Milli Takımında oynamak istemesine karşın , Serdar ' ın babası Nihat ' ın , oğlunun Türk Milli Takımında oynamasını istediği , ancak bu konuda kendisine baskı yapmadığı ifade edildi .
Mesut ve Serdar ' ın aralarında Türkçe konuştuğuna işaret edilen haberde , teknik direktör Joachim Löw ' ün , Serdar ' ı ülkedeki en yetenekli savunma oyuncularından biri olarak gördüğü kaydedildi .
Ailesi ile birlikte Stuttgart yakınlarında yaşayan Serdar ' ın , ' ' Ailelerimizin çoğu göç etti ve ailesinin geçimini sağlamak için çok ağır çalıştı . Bunu biz de fark ettik ' ' şeklindeki sözlerine yer verildi .
Spor dergisi Kicker de birinci sayfada Mesut ' un bir fotoğrafına yer vererek , ' ' Özil , Messi ' nin büyüsünü bozacak mı ' ' başlığını kullandı .
Almanya ' nın Cumartesi akşamı Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ' e karşı oynayacağı hatırlatılan derginin haberinde , Mesut ' un yeni bir Alman oyun sanatı geliştirdiği belirtilerek , Gana ' ya karşı çok güzel bir gol attığı ve iyi anlaşabildiği Thomas Müller ile Cacau ' ya da gol hazırlığı yaptığı hatırlatıldı . Mesut ' un kale önünde ise 4 büyük fırsat kaçırdığı kaydedildi .

Zaman