Lugano'lu Uruguay Gana karşısında

Dünya Kupası çeyrek final maçında Uruguay ile Gana bu akşam karşı karşıya gelecek. Uruguay 40 yıl sonra yeniden yarı finale çıkmayı hedeflerken, Gana ise son dört arasına kalan ilk Afrika takımı olmak istiyor.

Lugano'lu Uruguay Gana karşısında
Dünya Kupası çeyrek final maçında Uruguay ile Gana bu akşam karşı karşıya gelecek. Uruguay 40 yıl sonra yeniden yarı finale çıkmayı hedeflerken, Gana ise son dört arasına kalan ilk Afrika takımı olmak istiyor. En son 1970'te yarı final oynayan Uruguay, özellikle savunmasıyla dikkat çekiyor.

Güney Amerika temsilcisi, A Grubu'nda Güney Afrika'yı 3-0, Meksika'yı 1-0 yendi, Fransa ile golsüz berabere kaldı.

Grubu gol yemeden lider tamamlayan Uruguay ikinci turda Güney Kore'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçeli Diego Lugano'nun savunmadaki partneri Diego Godin, sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayacak. Teknik direktör Oscar Tabarez Godin'in yerine Mauricio Victorino'yu oynatacağını açıkladı.

Tabarez orta sahada ise Alvaro Perreira'nın yerine Alvaro Fernandez'i tercih edecek.

Dünya Kupası'nda kalan son Afrika temsilcisi Gana bu başarıyı bir adım daha ileri taşıyıp yarı final oynayan ilk kara kıta takımı olmayı hedefliyor.

Gana'da sakat oyunculardan Asamoah Gyan ve Kevin-Prince Boateng büyük ihtimalle ilk 11'de olacak. Hans Sarpei'nin durumu ise belli değil.

Afrika temsilcisinde Jonathan Mensah ve Dede Ayew cezalı. Mensah'ın yerine Isaac Vorsah, Ayew'in yerine de Sulley Muntari forma giyecek.

Uruguay ile Gana TSİ 21:30'da Johannesburg'da kozlarını paylaşacak. Bu eşleşmeden çıkacak takım yarı finalde Hollanda-Brezilya galibiyle mücadele edecek.

CNN Türk