Kupaya çeyrek var

1 numaralı favori Brezilya'yla, Robben'le farkı hissedilen Hollanda'nın yenilmezlik unvanlarını bırakmaya niyeti yok. Lugano ve arkadaşları da Afrika'nın kalan tek temsilcisi Gana'ya 'Sürpriz yok' mesajının peşinde

 


1 numaralı favori Brezilya ' yla , Robben ' le farkı hissedilen Hollanda ' nın yenilmezlik unvanlarını bırakmaya niyeti yok . Lugano ve arkadaşları da Afrika ' nın kalan tek temsilcisi Gana ' ya ' Sürpriz yok ' mesajının peşinde


Gözlerin Güney Afrika ' ya kilitlendiği günlerdeyiz . Dünya Kupası ' nda 11 Temmuz ' da büyük finalle sona erecek kupada bugün yapılacak iki dev kapışmayla ilk yarı finalistler belirlenecek . Şili ' yi ikinci turda kupanın dışına iten Brezilya , Slovakya ' yı evine gönderen Hollanda ' yla karşılaşacak . Sambacılar ' da Galatasaraylı Elano ' nun dışında sakat olan Felipe Melo ve cezalı Ramires forma giyemeyecek . Dunga ' nın takımın önemli dişlileri Elano ve Felipe Melo ' nun yokluğunda orta alanda Josue ' yle Dani Alves ' e görev vermesi bekleniyor . Hollanda ise 23 maçlık yenilmezlik serisiyle , sessiz , sakin ve derinden , büyük hedef koymadan olursa olur mantığıyla , Brezilya ' dan yarı finali çalmanın hesabını yapacak . Kuşkusuz Arjen Robben ' in sakatlığını atlatıp takıma katılması onlar için çok önemli bir artı . Bu artı da Slovakya maçında sonucu belirlemeye yetti . Özellikle Sneijder-Robben ikilisinin Sambacılara zor anlar yaşatacağı gün gibi aşikar . Brezilya ' nın da şaşırtıcı bir şekilde kupada en iyi bölgesinin ne forvet , ne de orta saha değil de savunma dörtlüsü olması mücadeleyi daha ilginç hale getirecek .
BİR YANDA SUAREZ , BİR YANDA GYAN
DİĞER mücadelede , Paraguay ' la birlikte en çerez ülkeler olarak nitelendirilen Uruguay ' la Gana , tarih yazma fırsatını eline geçirdi . Özellikle Lugano ve arkadaşları oynadıkları maçlarda takım oyununa olan bağlılıklarını çok iyi ortaya koydular . Uruguay ' da Suarez , Forlan ve Cavani üçlüsü ihtiyaç duyulduğunda çağrılan acil yardım gibi . Gana ' da Dede Ayew ' in sakat , J . Mensah ' ın cezalı olması Teknik Direktör Rajevaç ' ın moralini bozdu . Ama fark yaratan golcüleri Gyan , Güneşin Çocukları ' nı endişelendirmeye yeten bir sebep .

Kılıçlar çekildi
Dünya Kupası ' nda çeyrek finalde Arjantin-Almanya kapışmasından önce futbolcular ve teknik direktörlerin girdiği ağız düellosu , oynanacak olan karşılaşmanın seyri konusunda şimdiden tehlike çanlarını çaldı . Tangocuların patronu Diego Maradona , oyuncularının hakeme yönelik tavırlarını sorgulayan Bastian Schweinsteiger ' e yanıt vermekten geri kalmadı . Maradona , ' Dört yıl önce bizi penaltılarla elemişlerdi . İntikam almak için oynayacağımızı tahmin ediyorlar ve bizi baskı altına almaya çalışıyorlar . Ne var ki baskı altında olan taraf Almanya . Schweinsteiger çok gergin olduğu için bu sözleri söylemiş olmalı . Bu tarz provakasyonlar bizi etkilemeyecektir ' dedi . Arjantin ile Almanya , 2006 Dünya Kupası ' nın çeyrek finalinde karşılaşmışlar , normal süresi 1-1 biten maçta penaltılar sonucunda gülen taraf ev sahibi Almanya olmuştu .

Tangoculara gözdağı
Almanya Milli Takımı ' nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil , Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları Arjantin ' den korkmadıklarını vurguladı . Almanya ' da Werder Bremen ' de forma giyen Mesut Özil , yaptığı açıklamada , ' ' Arjantin takımının kalitesini biliyoruz . Olağanüstü , dünya çapında yıldız olan oyuncuları var . Messi , Higuain , Milito , Maxi ve Tevez , karşılaşmanın sonucunu her an değiştirebilecek önemli isimler . Ancak onlardan korkmamız gerekmiyor . Biz de çok kaliteli bir takımız ' ' dedi . Genç yıldız , karşılaşmayı kazanmak istediklerini ve bunu yapabileceklerini belirtirken yarı finale çıkan taraf olmak için ellerinden geleni yapacakların dile getirdi .

Queiroz koltuğu bırakmıyor
Dünya Kupası ' na veda eden Portekiz ' de Milli Takımı Teknik Direktörü Queiroz , istifa etmeyi düşünmediğini söyledi . İspanya ' ya 1-0 yenilerek kupadan elenen Portekiz , Lizbon ' daki havaalanında 30 kişilik bir taraftar grubu tarafından karşılandı . Queiroz , havaalanındaki açıklamasında , ' ' İstifa etmeyi düşünmüyorum . Bir teknik adamın , çalıştırdığı takım dünya kupası 2 . turunda İspanya ' ya 1-0 yenildi diye istifa etmesi doğru değil ' ' dedi .




Akşam