Kupaya çeyrek var

1 numaralı favori Brezilya'yla, Robben'le farkı hissedilen Hollanda'nın yenilmezlik unvanlarını bırakmaya niyeti yok. Lugano ve arkadaşları da Afrika'nın kalan tek temsilcisi Gana'ya 'Sürpriz yok' mesajının peşinde




1 numaralı favori Brezilya'yla, Robben'le farkı hissedilen Hollanda'nın yenilmezlik unvanlarını bırakmaya niyeti yok. Lugano ve arkadaşları da Afrika'nın kalan tek temsilcisi Gana'ya 'Sürpriz yok' mesajının peşinde


Gözlerin Güney Afrika'ya kilitlendiği günlerdeyiz. Dünya Kupası'nda 11 Temmuz'da büyük finalle sona erecek kupada bugün yapılacak iki dev kapışmayla ilk yarı finalistler belirlenecek. Şili'yi ikinci turda kupanın dışına iten Brezilya, Slovakya'yı evine gönderen Hollanda'yla karşılaşacak. Sambacılar'da Galatasaraylı Elano'nun dışında sakat olan Felipe Melo ve cezalı Ramires forma giyemeyecek. Dunga'nın takımın önemli dişlileri Elano ve Felipe Melo'nun yokluğunda orta alanda Josue'yle Dani Alves'e görev vermesi bekleniyor. Hollanda ise 23 maçlık yenilmezlik serisiyle, sessiz, sakin ve derinden, büyük hedef koymadan olursa olur mantığıyla, Brezilya'dan yarı finali çalmanın hesabını yapacak. Kuşkusuz Arjen Robben'in sakatlığını atlatıp takıma katılması onlar için çok önemli bir artı. Bu artı da Slovakya maçında sonucu belirlemeye yetti. Özellikle Sneijder-Robben ikilisinin Sambacılara zor anlar yaşatacağı gün gibi aşikar. Brezilya'nın da şaşırtıcı bir şekilde kupada en iyi bölgesinin ne forvet, ne de orta saha değil de savunma dörtlüsü olması mücadeleyi daha ilginç hale getirecek.
BİR YANDA SUAREZ, BİR YANDA GYAN
DİĞER mücadelede, Paraguay'la birlikte en çerez ülkeler olarak nitelendirilen Uruguay'la Gana, tarih yazma fırsatını eline geçirdi. Özellikle Lugano ve arkadaşları oynadıkları maçlarda takım oyununa olan bağlılıklarını çok iyi ortaya koydular. Uruguay'da Suarez, Forlan ve Cavani üçlüsü ihtiyaç duyulduğunda çağrılan acil yardım gibi. Gana'da Dede Ayew'in sakat, J.Mensah'ın cezalı olması Teknik Direktör Rajevaç'ın moralini bozdu. Ama fark yaratan golcüleri Gyan, Güneşin Çocukları'nı endişelendirmeye yeten bir sebep.

Kılıçlar çekildi
Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Arjantin-Almanya kapışmasından önce futbolcular ve teknik direktörlerin girdiği ağız düellosu, oynanacak olan karşılaşmanın seyri konusunda şimdiden tehlike çanlarını çaldı. Tangocuların patronu Diego Maradona, oyuncularının hakeme yönelik tavırlarını sorgulayan Bastian Schweinsteiger'e yanıt vermekten geri kalmadı. Maradona, 'Dört yıl önce bizi penaltılarla elemişlerdi. İntikam almak için oynayacağımızı tahmin ediyorlar ve bizi baskı altına almaya çalışıyorlar. Ne var ki baskı altında olan taraf Almanya. Schweinsteiger çok gergin olduğu için bu sözleri söylemiş olmalı. Bu tarz provakasyonlar bizi etkilemeyecektir' dedi. Arjantin ile Almanya, 2006 Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde karşılaşmışlar, normal süresi 1-1 biten maçta penaltılar sonucunda gülen taraf ev sahibi Almanya olmuştu.

Tangoculara gözdağı
Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları Arjantin'den korkmadıklarını vurguladı. Almanya'da Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil, yaptığı açıklamada, ''Arjantin takımının kalitesini biliyoruz. Olağanüstü, dünya çapında yıldız olan oyuncuları var. Messi, Higuain, Milito, Maxi ve Tevez, karşılaşmanın sonucunu her an değiştirebilecek önemli isimler. Ancak onlardan korkmamız gerekmiyor. Biz de çok kaliteli bir takımız'' dedi. Genç yıldız, karşılaşmayı kazanmak istediklerini ve bunu yapabileceklerini belirtirken yarı finale çıkan taraf olmak için ellerinden geleni yapacakların dile getirdi.

Queiroz koltuğu bırakmıyor
Dünya Kupası'na veda eden Portekiz'de Milli Takımı Teknik Direktörü Queiroz, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. İspanya'ya 1-0 yenilerek kupadan elenen Portekiz, Lizbon'daki havaalanında 30 kişilik bir taraftar grubu tarafından karşılandı. Queiroz, havaalanındaki açıklamasında, ''İstifa etmeyi düşünmüyorum. Bir teknik adamın, çalıştırdığı takım dünya kupası 2. turunda İspanya'ya 1-0 yenildi diye istifa etmesi doğru değil'' dedi.

 


Akşam