Kılıçdaroğlu Gediktepe'ye gidemedi

Zaman gazetesinin haberine göre dün Gediktepe'yi ziyaret etmek için Hakkari'ye giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çatışma olması nedeni ile “O sipere gideceğim ve eğilmeyeceğim” dediği Gediktepe'ye gidemedi.

Kılıçdaroğlu Gediktepe'ye gidemedi
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , beklenen sınır ziyaretini dü ; n gerç ; ekleştirdi . Artan terö ; r olayları sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın ardından Kılıç ; daroğlu da sınıra giderek Mehmetç ; ik ' e moral verdi .

Ancak Genelkurmay Başkanlığı , CHP liderinin sınırdaki gezi programına gü ; venlik gerekç ; esiyle ç ; atışmaların yaşandığı Gediktepe siperlerini koymadı . Bunun yerine daha gü ; venli olan Ç ; ukurca sınırındaki karakollar gezdirildi . Bö ; ylece ' ç ; ö ; kme ' polemiğinden de kaç ; ınılmış oldu . Kılıç ; daroğlu , burada askeri yetkililerden bilgi aldı , nö ; bet tutan Mehmetç ; iklerle sohbet etti .

Genel Sekreter Ö ; nder Sav ile birlikte bö ; lgeye giden Kılıç ; daroğlu ' na , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ , Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve 2 . Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Ö ; zel de eşlik etti . Ö ; nce Siirt Havaalanı ' ndan helikopterle Pervari ilç ; esine geç ; en Kılıç ; daroğlu , Doğan kö ; yü ; ne gitti . Ü ; ç ; şehit veren kö ; y halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıç ; daroğlu , kö ; ylü ; lerin sorunlarını dinledi . Kılıç ; daroğlu , ardından ö ; nceki gece bir ü ; steğmen ile bir uzman ç ; avuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu ' na giderek , şehit ü ; steğmen ve şehit uzman ç ; avuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi . Şırnak ' ın sıfır noktasındaki Gü ; rvil Karakolu ' nu da ziyaret eden Kılıç ; daroğlu , Başbuğ ve Sav ile birlikte ö ; ğle yemeği yiyen askerlerin masasına oturdu .

Kılıç ; daroğlu , son olarak sınır hattı ü ; zerinden Ç ; ukurca ' ya geç ; ti . Burada brifing alan CHP lideri , Tü ; rkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki birliği de ziyaret ederek , nö ; betteki askerlerle konuştu . Daha sonra Zap Vadisi ü ; zerinden helikopterle Van ' a hareket eden Kılıç ; daroğlu , Ankara ' ya dö ; ndü ; .

Zaman