Kartal'da cephanelik gibi ev

Kartal'daki bir evde yapılan aramada şu ana kadar 5 adet eğitim amaçlı boş el bombası ile 75 adet G3 mermisi ele geçirildiği bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilg...



Kartal'daki bir evde yapılan aramada şu ana kadar 5 adet eğitim amaçlı boş el bombası ile 75 adet G3 mermisi ele geçirildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çavuşoğlu Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi'ndeki 2 katlı kullanılmayan evin bahçesinde yapılan aramada şu ana kadar 5 adet eğitim amaçlı boş el bombası, 50'si boş olmak üzere 75 adet eğitim amaçlı G3 mermisi, 15 adet fünye grubu, 9 milimetrelik ve 22 kalibrelik az sayıda mermi bulundu.
Polis, arama yapılan evde yaklaşık 7 ay öncesine kadar kiracı olarak oturan Nazım Aydilek'in de bilgisine başvurdu.
Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Aydilek, söz konusu evde yaklaşık 8 yıl kiracı olarak oturduğunu, üst kattan dairesine su aktığı için taşındığını, mühimmata ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.
Emekli bir askere ait olduğu öne sürülen evdeki aramanın, çöplerden kağıt toplayan bir kişinin mühimmatı görerek polise ihbar etmesi üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Evdeki arama sona erdi
İstanbul Kartal'daki bir evde mühimmat bulunması üzerine yapılan arama tamamlandı.
Çavuşoğlu Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi'ndeki iki katlı kullanılmayan evde ve bahçesinde arama yapan polis ekipleri, çalışmaları sırasında metal detektörleri ve köpek kullandı. Evdeki çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, aramaya son verdi.
Olay yerinde gazetecilerin sorularını cevaplayan İffet Pamir, evin, dünürleri emekli albay Vehbi Ş'ye ait olduğunu, ölümünün ardından oğlu Yakan Ş'ye kaldığını, Yakan Ş'nin de vefat etmesi üzerine bu defa evle onun çocukları Evrim ve Devrim Ş'nin ilgilenmeye başladığını söyledi.
Ev dedektörlerle arandı
Kartal'da bir binanın zemin katında bulunan mühimmatla ilgili soruşturma yapıldı. Bulunan mühimmat, incelenmek üzere polis merkezine götürülürken, detaylı araştırma için olay yerine dedektörler getirildi.
Kartal Çavuşoğlu Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi 40 numaradaki boş binada bulunan mühimmat ile ilgili polis ekiplerinin araştırma yaptı. Bulunan mühimmatın kim ya da kimler tarafından eve bırakıldığına ilişkin ipucu arayan polis, gece saatlerinden bu yana binada delil aradı. Mühimmat incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına götürülürken, evdeki eşyalardan bazıları da delil torbalarına konularak incelemeye alındı.
Gece 03.00 sıralarında kağıt toplayıcısı bir kişi tarafından fark edilerek polise bildirilen olay sonrası İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri olaya el koydu. Bölgedeki bütün delilleri inceleyen olay yeri inceleme ekibi Olay Yeri İnceleme ekibiyle birlikte delilileri topladı. Ele geçirilen G3 mermileri, el bombası ve fünyeler incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 40 numaradaki evde yapılan incelemelerde bulunan bazı eşyalar da incelenmek üzere görevli ekipler tarafından teslim alındı.
Polisin emniyet şeridi ile çevirdiği bölgeye, detaylı arama yapılması amacıyla dedektörler getirildi.
Binada daha önce kiracı olarak kaldığı öğrenilen Nazım Aydilek isimli vatandaş, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında neye uğradığını şaşırdı.


Zaman