'Kardeşliğimizi kanla sınadılar'



Sivas'ta 17 yıl önce 2 Temmuz'da meydana gelen ''Madımak  Oteli'' yangınında hayatını kaybeden 37 kişi düzenlenen mitingle anıldı. On binlerce kişinin  katıldığı anmada yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından otelin önüne karanfiller  bırakıldı. Yaşamını yitirenlerin ailelerinin, otele girmelerine izin verilirken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
DEVLET SİVAS'TAYDI
Anma programı için Sivas'a gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik de Vali Ali Kolat ve bazı milletvekilleriyle kol kola geldiği otel önünde vatandaşlara seslendi. 17 yıl önce yaşanan bu olayın tarihin acı günlerinden biri olduğunu söyleyen Çelik, 'O gün sinsi odaklar, karanlık senaryolarını sahnelemek istediler. Eti tırnaktan, tırnağı etten ayırmak istediler. O gün farklılıklarımızı istismar etmek suretiyle yüzlerce yıllık kardeşliğimizi kanla, gözyaşıyla sınadılar' diye konuştu. 
Madımak Oteli'nin durumuyla ilgili mesajlar da veren Çelik, 'Bu meseleleri gelecek kuşaklara miras bırakma niyetinde değiliz. Komisyonlar çalışıyor, talepler neyse bu talepler karşılanacak'' diye konuştu. Mitingde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da taleplerinin herkesçe bilindiğini belirterek, 'Devlet ikiyüzlülükten kurtulmalıdır. Bizden özür dilemelidir. Sivaslılardan özür dilemelidir. Nasıl ki Kerbela'yı unutmadık, burayı da unutmayacağız' diye tepki gösterdi.
KEMAL ÇAĞLAYAN
Akşam