İzto'da Ödül Töreni

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından 125. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Derin Mavi" konulu vitrin tasarım yarışmasının kazananları belli oldu.

  Vitrin tasarım yarışmasında birinciliği Charma Design Store Mağazası adına " Okyanus Sende " isimli eseri ile Ebru Yolver kazandı . İkinciliği Dulsinya , üçüncülüğü Oysho ve dördüncülüğü ise Nautica mağazaları elde etti . Dereceye girenlere ödüllerini ve plaketlerini İZTO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Jak Eskinazi verdi . Herkes tarafından beğenilen eseri ile birinci olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Ebru Yolver , eserinde denizin dibinden çıkarılan gerçek deniz kumu , deniz
kabukları , İncil ve istiridyeler kullandığını söyledi . Deniz fenerlerini kristal deniz kızlarına ve su perilerine ışıltı versin diye vitrinine yerleştiğini dile getiren Yolver eski bir deniz inancına göre gerçek deniz dibini ve karayı yansıtacak malzeme kullanmaya çalıştığını ve vitrinde herkesin içindeki okyanusu ve o derinliği keşfetmesini sağlamaya çalıştığını sözlerine ekledi . Vitrin tasarım yarışmasının birincisi Ebru Yolver eserinin hikayesini ise şöyle anlattı :
" Vitrinimin hikayesi ; derin deniz dibinden başlıyor mavilikleri aydınlatan deniz fenerleriyle bitiyor . Büyük bir ahenk , uyum içinde gökyüzü ve deniz mavisi birbirleriyle dans ediyor . Denizin üzerindeki yolculara da deniz fenerlerim yol arkadaşlığı yapıyor . Vitrinimdeki her şey bir devinim içinde birbiriyle kaynaşıyor . Deniz in dalgalarından oluşan ipekten kostümlerim , denizin dibinden çıkan değerli taşlarla bezenmiş takı ve mücevher tasarımlarım vitrinimin maviliklerinde yerlerini aldılar . Okyanus Sen
de , isimli akrilik tablom da ki kadın figürü vitrinimin maviliğinin yansımasından kendinde ki okyanusun derinliğini keşfediyor . "