İstanbul'a Caz Geldi

Bu haftanın en güzel etkinliklerinden biri kuşkusuz İstanbul Caz Festivali. Yine bir İKSV organizasyonu olan festival, 20 Temmuz’a kadar devam edecek ve birçok caz sanatçısını ağırlayacak.

  Bu haftanın en güzel etkinliklerinden biri kuşkusuz İstanbul Caz Festivali . Yine bir İKSV organizasyonu olan festival , 20 Temmuz’a kadar devam edecek ve birçok caz sanatçısını ağırlayacak .
Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’a ve Ankara’ya yine dünya yıldızlarından biri uğrayacak . Yaşayan efsanelerden biri sayılan Pink Martini önümüzdeki Pazartesi Kuruçeşme’de konser verecek .

Bu haftanın bir diğer yıldızı da İtalyan sanatçı Eros Ramazotti diyebiliriz sanırım . Ramazotti de 7 Temmuz Çarşamba Kuruçeşme’de olacak .

Ayrıca geçen hafta ki Sonisphere fırtınasından sonra bu hafta yine metalcileri sevindiren bir etkinlik var . Unirock Open Air Festival tam 3 gün boyunca devam edecek .

İşte bu hafta boyunca Türkiye’de düzenlenecek organizasyonlardan seçtiklerim…

Caz Festivali Başladı
17 . Uluslar arası İstanbul Caz Festivali dün başladı . İstanbul ' un farklı mekanlarında gerçekleşecek olan Caz konserleri 20 Temmuz’a kadar devam ediyor . Her zamanki gibi birbirinden çarpıcı isimlerin yere alacağı festival , programında sunacağı sürpriz etkinlikler ve yeniliklerle , İstanbul ' u yine bir Caz kentine dönüştürmeyi hedefliyor . Oldukça yoğun olan festival takvimine www . iksv . org/caz/program . asp adresinden ulaşabilirsiniz .

Unirock Open Air Festival 2010
Geçtiğimiz 2 yılda her biri kendi tarzında dünya ölçeğinde söz sahibi grupların performans sergilediği , sadece Türkiye ' nin dört bir yanından değil aynı zamanda tüm çevre ulkelerden gelen 40 . 000 ' e yakın katılımcıyı ağırlayan Unirock Open Air Festival , 2010 yılında yine çok güçlü isimlerle 2-3-4 Temmuz tarihlerinde karşımızda oluyor .

İşte bu hafta sonu gerçekleşen festivale damgasını vuracak isimler ; AMORPHIS , CANNIBAL CORPSE , OBITUARY , OVERKILL , ENTOMBED , HEAVEN SHALL BURN , GRAVE DIGGER , SABATON , NECROPHAGIST , DARK FUNERAL , BELPHEGOR ve KORPIKLAANI . Tabi bunların yanında Türk metal sahnesinin en iyi isimleri de kadroda yerini alıyor .

Pink Martini
Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine , Fransızca şansonlardan , Brezilya sokak şarkılarına kadar , dinlemesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkaran grup Pink Martini , son albümlerinin Avrupa turnesi kapsamında İstanbul ve Ankara’da olmak üzere 2 konser vermek için Türkiye’ye geliyorlar .

5 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Kuruçeşme Arena’da olacak grubun konseri , saat 21 : 00’de başlıyor . Bilet fiyatları ise 113-55 , 50 arasında değişiyor .
İstanbul konserinden bir gün sonra yani 6 Temmuz Salı günü ise Ankara ODTÜ MD Vişnelik ‘de sahne alacaklar . Saat 21 : 00’de başlayacak konserin bilet fiyatı 44 , 50 TL .

Teoman
Türk Rock müziğinin güçlü ismi Teoman , 2 Temmuz Cuma akşamı Boğaz’da hayranlarının karşısında olacak . Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek konser saat 21 : 00’de başlıyor . Bilet fiyatları ise 66-56 ve 45 TL .

Athena
Ska , punk ve garage müziğin Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden Athena , müziğe yaklaşık 4 senelik bir ara verdikten sonra , 8 . Stüdyo albümleri “Pis” ile müzik dünyasına görkemli bir şekilde geri dönüyor . Grup , 3 Temmuz Cumartesi günü , Babylon Aya Yorgi’de hayranlarıyla özlem gidermeye hazırlanıyor . Saat 23 : 30’da başlayacak gecenin bilet fiyatı 39 TL .

Roger Sanchez
Dünyaca ünlü ve Grammy ödülüne sahip Dj Roger Sanchez , 4 Temmuz Pazar gecesi Belek’de ki Adam & ; Eve Hotels ' in muhteşem atmosferinde hayranları ile buluşuyor . Eğer Pazar günü Antalya civarındaysanız , bu konser kaçmaz .

Paleo Rembetiko
Yunan geleneksel müziğinin en başarılı isimlerinden Paleo Rembetiko , 6 Temmuz Salı günü Babylon Aya Yorgi’de sahne alıyor . Yunan müziğinin sevilen enstrümanlarından buzuki üzerine uzmanlaşmış olan ekip , Sakız Adası’ndan gelen en güzel esintilerle müzikseverleri bekliyor olacak . Saat 21 : 00’de başlayacak konserin 4 kişilik yemekli fiyatı 327 TL .

Eros Ramazzotti
Dünyada 40 milyonluk albüm satış rekorunu elde etmiş bir İtalyan efsanesi olan Eros Ramazzotti , 7 Temmuz Çarşamba günü Kuruçeşme Arena’da , İstanbul’da ki hayranlarının karşısında olacak . Saat 21 : 00’de başlayacak muhteşem konserin bilet fiyatları 210-107 , 50 TL arasında değişiyor .



CNN Türk