İlk yarı finalist Hollanda

FIFA2010 Dünya Kupası Finalleri'nde ilk yarı finalist Hollanda oldu. Dev maçta Portakallar rakibini 2-1 yenmeyi başardı.Maça hızlı başlayan Brezilya ilk dakikalarda Robinho'...

 

FIFA2010 Dünya Kupası Finalleri ' nde ilk yarı finalist Hollanda oldu . Dev maçta Portakallar rakibini 2-1 yenmeyi başardı .
Maça hızlı başlayan Brezilya ilk dakikalarda Robinho ' nun ayağından kazandığı golle öne geçti . İlk yarı boyunca oyunun kontrolü Brezilya ' da oldu . İkinci yarıda Felipe Melo ' nun kendi kalesine attığı gol maçın gidişatını etkiledi . Hollanda beraberliğin getirdiği psikolojik avantajla galibiyet golünü de buldu . Brezilyalı Felipe Melo ' nun 73 . dakikada kırmızı kart görmesiyle de Hollanda rahatladı . Ve maçı 2-1 kazanarak ilk yarı finalist olmayı başardı . HOLLANDA - BREZİLYA : 2-1
53 ' Felipe Melo ( Brezilya ) ( kendi kalesine )
68 ' Wesley Sneijder ( Hollanda )
10 ' Robinho ( Brezilya )
Nelson Mandela Bay Stadı ' ndaki mücadelede Japon Futbol Federasyonu ' ndan Yuichi Nishimura düdük çaldığı karşılaşmanın 10 . dakikasında Brezilya Robinho ' nun attığı gol ile 1-0 öne geçti . Felipe Melo ' nun defansın arasına attığı derin pasta Robinho topla buluştu ve düzgün bir vuruşla kalecinin altından topu filelere gönderdi .
Brezilya ' da sakat Elano ' nun yerine Dani Alves oynarken , sakatlığı geçen Melo sahadaki yerine aldı . Brezilya , daha önce bu kupada 1994 ' te çeyrek final ve 1998 ' de de yarı finalde Hollanda ' yı elemeyi başardı .
Ancak rakibinden rövanşı almak isteyen Hollanda , Arjen Robben ve Wesley Sneijder ' li kadrosuyla ilk yarıda etkili olamadı .
MAÇ ÖNCESİ SON NOTLAR

Dev maçta Sambacılar ' da sakat Elano ' nun yerine Dani Alves oynarken , sakatlığı geçen melo sahadaki yerine alıyor . Brezilya , daha önce bu kupada 1994 ' te çeyrek final ve 1998 ' de de yarı finalde elemeyi başardığı Portakallar ' ı yine devirmek istiyor . Ancak rakibinden rövanşı almak isteyen Hollanda , Arjen Robben ve Wesley Sneijder ' li kadrosuyla yarı final biletini kapmak peşinde .
Portakallar 23 maçtır kaybetmezken , bu süre zarfında 18 galibiyet , 5 beraberlik elde etti . Rakip fileleri 47 kez sallarken , kalesinde ise 12 gol gördü . Ve yenemediği ekipler içinde ise İtalya ve İngiltere de bulunuyor . Teknik direktör Bert van Marwijk klasik onbirinde değişikliğe gitmezken , 2 kez yendiği , 4 kez berabere kaldığı ve 3 kez de kaybettiği Brezilya karşısında hücum ağırlıklı bir futbol oynatacağını söyledi .
HOLLANDA
Stekelenburg
Mathijsen
Van der Wiel
Heitinga
Bronckhorst
Bommel
De Jong
Kuyt
Sneijder
Robben
V . Persie
BREZİLYA
Julio Cesar
Maicon
Luico
Juan
Dani Alves
Bastos
Felipe Melo
Gilberto Silva
Kaka
Robinho
Luis Fabiano



Zaman