Hollanda ezdi geçti

Robben'in muhteşem oyunuyla Portakallar, 1998'de yarı finalde elendikleri Sambacıları yerle bir etti... Robinho'nun golüyle öne geçen Brezilya, büyük bir fırsatı teperek, Melo'nun kendi kale...

 


Robben ' in muhteşem oyunuyla Portakallar , 1998 ' de yarı finalde elendikleri Sambacıları yerle bir etti . . . Robinho ' nun golüyle öne geçen Brezilya , büyük bir fırsatı teperek , Melo ' nun kendi kalesine ve Sneijder ' in golüyle Güney Afrika ' dan evine döndü
Ve Hollanda inanılmazı başardı , taraflı tarafsız herkesin bir numaralı favorisi olan Brezilya Milli Takımı ' nı Dünya Kupası ' nın dışına itti . Maça kendine güvenli bir şekilde başlayan Brezilya özellikle ilk 45 dakikada çok etkiliydi . 10 . dakikada Brezilya , Melo ' nun savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta Robinho ' nun ceza yayı içerisinden vuruşunda 1-0 öne geçti . Birbirinden net gol pozisyonları laubalilik yüzünden kaçtı . İkinci 45 dakikada ise futbolun o yazılı olmayan , ' atamayana atarlar ' kuralı uygulamaya geçti . 53 . dakikada ' duran topların efendisi ' Sneijder ' in Brezilya ceza alanına kestiği serbest vuruşa Melo dokunup , topu kendi kalesine gönderdi .
F . MELO KIRMIZI KART GÖRDÜ
Bu gol Hollanda ' yı adeta yeniden yaratırken Brezilya ' yı ise bunalıma soktu . Sambacılar girdikleri hemen her mücadelede bırakın kazanmayı , ayakta kalmakta bile güçlük çekti . Bunda Kuyt , Robben ve Sneijder ' ın uzun süre unutulamayacak performansının etkisi büyüktü . Nitekim Hollanda beklediği galibiyet golünü 68 . dakikada buldu . Robben ' in ceza sahası içerisine gönderdiği kornerde ön direkte Kuyt ' ın aşırttığı topu Sneijder kafayla ağlara göndererek maçın skorunu belirledi : 2-1 . Yarı finale yükselen Hollanda ' da iki savunmacı De Jong ve Van der Wiel cezalı duruma düştü .

Kovulanlar döktürdü
Real Madrid Kulübü ' nün yaptıklarına akıl sır erdirilemeyeceği bir kez daha ortaya çıktı . Zira İspanyol kulübünün sezon başında ' işe yaramaz ' diye gönderdiği Robben ile Sneijder , Şampiyonlar Ligi ' nde karşılıklı final oynadıktan sonra dün de Brezilya gibi dünya devini adeta yerle bir etti . 90 dakika boyunca hem savunmalarına yardım ettiler hem de hücumda Brezilyalı oyunculara sahayı adeta dar ettiler . Robben , Brezilya takımının sol kanadını adeta hallaç pamuğu gibi atarken , Sneijder ise ilk golün asistini yapmakla kalmadı , Sambacıları yakan golün altına da imza koydu . Özellikle beraberlik golünden sonra sinir sistemleri alt üst olan Brelyalı futbolculardan Melo , yerde yatan Robben ' e tekme attığı için de kırmızı kart gördü .

Kaka da döküldü!
Dünya Kupası ' na Hollanda ' ya mağlup olarak çeyrek finalde büyük bir sürprizle veda eden Brezilya ' da maestro Kaka Leite ' nin sergilediği futbol hayal kırıklığı yarattı . Sadece Hollanda ' ya karşı değil , turnuva boyunca silik bir performans ortaya koyan Real Madridli yıldız , izleyenlere adeta ' Kaka ' ya ne olmuş ' dedirtti . Bundan önceki büyük turnuvalarda , yeteneğiyle oyuna ağırlığını koyarak sonuca etki etmeyi başaran Kaka , Güney Afrika ' da kayıplar listesindeki yerini aldı .




Akşam