Hollanda ezdi geçti

Robben'in muhteşem oyunuyla Portakallar, 1998'de yarı finalde elendikleri Sambacıları yerle bir etti... Robinho'nun golüyle öne geçen Brezilya, büyük bir fırsatı teperek, Melo'nun kendi kale...




Robben'in muhteşem oyunuyla Portakallar, 1998'de yarı finalde elendikleri Sambacıları yerle bir etti... Robinho'nun golüyle öne geçen Brezilya, büyük bir fırsatı teperek, Melo'nun kendi kalesine ve Sneijder'in golüyle Güney Afrika'dan evine döndü
Ve Hollanda inanılmazı başardı, taraflı tarafsız herkesin bir numaralı favorisi olan Brezilya Milli Takımı'nı Dünya Kupası'nın dışına itti. Maça kendine güvenli bir şekilde başlayan Brezilya özellikle ilk 45 dakikada çok etkiliydi. 10. dakikada Brezilya, Melo'nun savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta Robinho'nun ceza yayı içerisinden vuruşunda 1-0 öne geçti. Birbirinden net gol pozisyonları laubalilik yüzünden kaçtı. İkinci 45 dakikada ise futbolun o yazılı olmayan, 'atamayana atarlar' kuralı uygulamaya geçti. 53. dakikada 'duran topların efendisi' Sneijder'in Brezilya ceza alanına kestiği serbest vuruşa Melo dokunup, topu kendi kalesine gönderdi.
F.MELO KIRMIZI KART GÖRDÜ
Bu gol Hollanda'yı adeta yeniden yaratırken Brezilya'yı ise bunalıma soktu. Sambacılar girdikleri hemen her mücadelede bırakın kazanmayı, ayakta kalmakta bile güçlük çekti. Bunda Kuyt, Robben ve Sneijder'ın uzun süre unutulamayacak performansının etkisi büyüktü. Nitekim Hollanda beklediği galibiyet golünü 68. dakikada buldu. Robben'in ceza sahası içerisine gönderdiği kornerde ön direkte Kuyt'ın aşırttığı topu Sneijder kafayla ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 2-1. Yarı finale yükselen Hollanda'da iki savunmacı De Jong ve Van der Wiel cezalı duruma düştü.

Kovulanlar döktürdü
Real Madrid Kulübü'nün yaptıklarına akıl sır erdirilemeyeceği bir kez daha ortaya çıktı. Zira İspanyol kulübünün sezon başında 'işe yaramaz' diye gönderdiği Robben ile Sneijder, Şampiyonlar Ligi'nde karşılıklı final oynadıktan sonra dün de Brezilya gibi dünya devini adeta yerle bir etti. 90 dakika boyunca hem savunmalarına yardım ettiler hem de hücumda Brezilyalı oyunculara sahayı adeta dar ettiler. Robben, Brezilya takımının sol kanadını adeta hallaç pamuğu gibi atarken, Sneijder ise ilk golün asistini yapmakla kalmadı, Sambacıları yakan golün altına da imza koydu. Özellikle beraberlik golünden sonra sinir sistemleri alt üst olan Brelyalı futbolculardan Melo, yerde yatan Robben'e tekme attığı için de kırmızı kart gördü.

Kaka da döküldü!
Dünya Kupası'na Hollanda'ya mağlup olarak çeyrek finalde büyük bir sürprizle veda eden Brezilya'da maestro Kaka Leite'nin sergilediği futbol hayal kırıklığı yarattı. Sadece Hollanda'ya karşı değil, turnuva boyunca silik bir performans ortaya koyan Real Madridli yıldız, izleyenlere adeta 'Kaka'ya ne olmuş' dedirtti. Bundan önceki büyük turnuvalarda, yeteneğiyle oyuna ağırlığını koyarak sonuca etki etmeyi başaran Kaka, Güney Afrika'da kayıplar listesindeki yerini aldı.

 


Akşam