Hollanda-Brezilya: Birisi gidecek

Dünya Kupası'nda çeyrek final mücadelesi başlıyor. Günün ilk maçında Hollanda ile Brezilya karşı karşıya gelecek.

  Dünya Kupası ' nda çeyrek final mücadelesi başlıyor . Günün ilk maçında Hollanda ile Brezilya karşı karşıya gelecek . E Grubu ' nda Danimarka , Japonya ve Kamerun ' u yenerek üçte üç yapan Hollanda , ikinci turda Slovakya ' yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi .

Final oynadığı 1974 Dünya Kupası ' ndaki üst üste dört maç kazanma rekorunu egale eden Portakallar , sakatlığı yüzünden sadece 88 dakika forma giyebilen Arjen Robben ' den artık tam randıman almaya hazırlanıyor .

Teknik direktör Bert van Marwijk iyi bir futbolla kazanmayı umut ediyor ama görevi devraldığında söylediği bir sözü hatırlatmaktan da geri durmuyor : ' ' Göze hoş gelen futbol oynamanmayan maçları da kazanmamız gerekiyor . ' '

Hollanda ' yı 1994 ' te Dunga ' nın kaptanlığında çeyrek finalde , 1998 ' de de yarı finalde elemeyi başaran Brezilya ' da gruplarda ve ikinci turda rahattı .

Kuzey Kore ve Fildişi Sahili ' ni yendikten sonra Portekiz ile berabere kalan Sambacılar , Şili ' yi 3-0 ' lık net bir skorla geçerek 16 ' ncı kez çeyrek finale kaldı .

Dunga ' nın orta sahadaki gözdelerinden Elano Blummer sakat , Ramirez ise cezalı . Felipe Melo ile Julio Baptista ' nın durumu da henüz kesinlik kazanmadı ama büyük olasılıkla göreve hazır olacaklar .

Hollanda ile Brezilya Port Elizabeth ' te TSİ 17 : 00 ' da başlayacak karşılaşmada kozlarını paylaşacak .


CNN Türk