Hollanda-Brezilya: Birisi gidecek

Dünya Kupası'nda çeyrek final mücadelesi başlıyor. Günün ilk maçında Hollanda ile Brezilya karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası'nda çeyrek final mücadelesi başlıyor. Günün ilk maçında Hollanda ile Brezilya karşı karşıya gelecek. E Grubu'nda Danimarka, Japonya ve Kamerun'u yenerek üçte üç yapan Hollanda, ikinci turda Slovakya'yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Final oynadığı 1974 Dünya Kupası'ndaki üst üste dört maç kazanma rekorunu egale eden Portakallar, sakatlığı yüzünden sadece 88 dakika forma giyebilen Arjen Robben'den artık tam randıman almaya hazırlanıyor.

Teknik direktör Bert van Marwijk iyi bir futbolla kazanmayı umut ediyor ama görevi devraldığında söylediği bir sözü hatırlatmaktan da geri durmuyor: ''Göze hoş gelen futbol oynamanmayan maçları da kazanmamız gerekiyor.''

Hollanda'yı 1994'te Dunga'nın kaptanlığında çeyrek finalde, 1998'de de yarı finalde elemeyi başaran Brezilya'da gruplarda ve ikinci turda rahattı.

Kuzey Kore ve Fildişi Sahili'ni yendikten sonra Portekiz ile berabere kalan Sambacılar, Şili'yi 3-0'lık net bir skorla geçerek 16'ncı kez çeyrek finale kaldı.

Dunga'nın orta sahadaki gözdelerinden Elano Blummer sakat, Ramirez ise cezalı. Felipe Melo ile Julio Baptista'nın durumu da henüz kesinlik kazanmadı ama büyük olasılıkla göreve hazır olacaklar.

Hollanda ile Brezilya Port Elizabeth'te TSİ 17:00'da başlayacak karşılaşmada kozlarını paylaşacak.


CNN Türk