HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu; Terör kısa sürede bitecek

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, terör olaylarının kimsenin tahmin edemeyeceği kadar kısa sürede biteceğini iddia etti. <

  Hak ve Eşitlik Partisi ( HEPAR ) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu , terör olaylarının kimsenin tahmin edemeyeceği kadar kısa sürede biteceğini iddia etti .

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ' nde basın toplantısı düzenleyen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu , halkın artık huzur ve ekmek aradığını ileri sürdü .

Halkın terör olaylarından bıktığını ifade eden Pamukoğlu , " Halk , hangi yöntemle yapılırsa yapılsın , Türkiye ' nin mutlaka bu beladan kurtarılmasının lazım geldiğini düşünüyor . Bu benim için yeni ve yadırgatıcı bir şey değil . Ama halk bu hale geldi . 62 aydır Türkiye ' de gördüğümün özeti budur . Ülkenin güvenlik işi , barınma beslenme işinin önüne geçti . Halk bugüne kadar yapılan siyasetten nefret eder hale geldiler . Bizi yıllardır uyuttular , avuttular ve soydular . ' ' dedi .

Terör olaylarının uluslararasında siyasi iradenin kurulamaması sonucu arttığı iddiasında bulunan Pamukoğlu , " Eşkıyanın bölgede yaşayan Kürt vatandaşlardan ayrılması lazım . Bu hep birbirine karıştırıldı . Eşkıya ile mücadele etmek başka , Kürt vatandaşların ihtiyacına bakmak başka şeydir . Bu atlanırsa olmaz . İkincisi istihbarat olması gerektiği gibi yapılamadı . Üçüncüsü ise dağdaki eşkıyaya uygun bir silahlı mücadele yapılamadı , örgütlenme sağlanamadı . Bunlar yapılmadıktan sonra ekonomik , sosyal iktidar alt meselelerdir . Önce eşkıya bitirilecek . Ama şu anda siyaset yapanlarla ve bürokraside görev yapanlarla bu iş olmaz . Sürekli oyalıyorlar . Bir sürü olaylar olunca , arkadan gidip bombalıyorlar . Oraları bombalayınca ne oluyor . Herkes dağın altında . Rahatsız ve taciz olurlar ama böyle yok edemezsiniz . Zaten madem böyle bir imkânınız vardı , daha önce niye yapamadınız . " diye konuştu .

İktidara geldiklerinde idamı terör örgütü kuran ve ona liderlik yapanlar için geri getireceklerini savunan Osman Pamukoğlu , iktidarları döneminde AB ile bütün ilişkileri keseceğini vurguladı . Seçime ilişkin tahminde de bulunan Pamukoğlu , " Hükümet , iç ve dış sebeplerden dolayı bir daha hükümet olamayacak . En kestirmeden bakıldığında koalisyon olur . Türkiye ' de bir anda 25-30 ' luk çark yapabilir . Böyle olursa bir parti en çok oyu da alabilir . ' ' ifadelerini kullandı .