Gyan ağladı, Gana ağladı...

Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası'nda Gana, Uruguay'a penaltılarda kaybederek elendi ve maç sonrası büyük bir dram yaşandı.

  Güney Afrika ' da devam eden Dünya Kupası ' nda Gana , Uruguay ' a penaltılarda kaybederek elendi ve maç sonrası büyük bir dram yaşandı . Dramanın başrol oyuncusu Asamoah Gyan ' dı . 90 dakikası 1-1 biten karşılaşmanın ikinci uzatmasının son dakikasında Gana ' nın Uruguay ceza sahasında yarattığı karambolde gol olarak çizgiyi geçmek üzere olan topu elleriyle çeviren Uruguay ' ın forveti Suarez kırmızı kartı yiyerek oyundan atıldı ama takımına da ufak da olsa bir umut bırakmıştı .

Uzatmanın son dakikasıydı . Topun başına 3 numaralı Asamoah Gyan geçti . Gol olursa maç orada bitecek ve Gana yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olarak adını tarihe yazdıracaktı . . .

Ama olmadı Gyan topu direğe nişanladı . Gol olmadı , Ganalılar şoka girerken Gyan kendini kaybediyordu . Diğer tarafta penaltıya neden olan Suarez sahaya terketmesi gerekirken adımlarını yavaşlaştırarak oyalanıyor ve penaltının kaçtığını görünce havalara uçuyordu . . .



Artık herkes Ganalı oyuncuların moralinin bozulduğunu ve Uruguay ' ın penaltılarda bu işi bitireceğini düşünüyordu . Ancak Gana Milli Takımı ' nın teknik direktörü çok cesur bir adım atarak herkesi şaşırttı .

Milovan Rajevac takımının ilk penaltısını , 120 . dakikada penaltıyı kaçıran Gyan ' dan atmasını istedi .

Penaltı kaçıran Gyan yine penaltı için topun başına geçti ve büyük bir soğukkanlılıkla topu ağlara gönderdi . Şimdi herkesin görüşü değişmiş moral üstünlüğün Gana ' ya geçtiği görüşü hakim olmuştu .

Ancak öyle olmadı . Uruguay kalecisi Muslera devreye girdi ve maçı penaltılarla Uruguay kazandı . . .

Geriye ise hüngür hüngür ağlayan bir Asamoah Gyan , ona teselli vermeye çalışan takım arkadaşları ve tribünde gizlice ağlayan Ganalı taraftarlar kaldı . . .

CNN Türk